Δήμας: «Η κυβέρνηση συντηρεί ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα»

Ως «μεγάλο φιάσκο», χαρακτήρισε το πόρισμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνέντευξή του, στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής Κορινθίας και αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ. Δήμας, υποστήριξε ότι οι «δήθεν αποκαλύψεις» του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλήγουν πουθενά, και πως «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συντηρούν ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα».

«Η κυβέρνηση έχει περικόψει δύο φορές τις συντάξεις»

Στο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων που προβλέπεται από το σχέδιο προϋπολογισμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ψηφίσει ήδη την μείωση των συντάξεων δύο φορές, ενώ στο παρελθόν, έχουν ψηφίσει και τον νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίον υποστήριξαν, και πως όπως φαίνεται πλέον «παραδέχονται ότι δεν έκανε αυτό που έλεγε», γεγονός που τους οδηγεί στο να «ξεψηφίζουν» δικές τους διατάξεις.

Όσον αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Δήμας δήλωσε πως «οι στόχοι της ανάπτυξης πέφτουν πολύ έξω», και πως το υπερπλεόνασμα το οποίο έχει συγκεντρώσει η κυβέρνηση, προέρχεται καθαρά από την υψηλή φορολογία και την φτωχοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών. Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία «τάσσεται υπέρ της μείωσης της φορολογίας», υποστήριξε ο τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει ακόμα στις αγορές, και πως πρωταρχικός στόχος προκειμένου η χώρα να επιτύχει την έξοδο, είναι η κυβέρνηση να πείσει τόσο τους εταίρους όσο και τις αγορές, ότι οι μεταρρυθμίσεις «πιάνουν τόπο», ενώ από την πλευρά του, παραδέχτηκε ότι είναι «μεγάλο» το πρόβλημα της ρευστότητας.

Στο φλέγον ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ο κ. Δήμας, εκτίμησε πως το ελληνικό δημόσιο «μπορεί να ελέγξει ποιοι έχουν την δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και ποιοι όχι». Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει παρουσιάσει ήδη το πλαίσιο το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή, μετά την λήξη του νόμου Κατσέλη από την 01/01/2019.

Loading