Δανέλλης: «Η ζωή θα δείξει αν μπορούμε να σταθούμε αυτόνομα»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της διάλυσης του Ποταμιού μετά το «διαζύγιο» με το ΚΙΝΑΛ άφησε ο βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Δανέλλης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος».

propoli

«Αυτό θα αποφασιστεί από τον κόσμο που εξακολουθεί να έχει ως σημείο αναφοράς το Ποτάμι. Όλα είναι ανοιχτά. Η ζωή θα δείξει αν μπορούμε να σταθούμε αυτόνομα στα πόδια μας ως κόμμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Δανέλλης και πρόσθεσε: «Θα στηρίξουμε το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτή είναι η απόφαση του κόμματος. Θα στηρίξουμε και οτιδήποτε άλλο με το οποίο συμφωνούμε με την κυβέρνηση».

“Κάναμε μοιραία λάθη ως Ποτάμι”

Σε ερώτηση για το «διαζύγιο» με το ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής του Ποταμιού, τόνισε ότι «φάνηκε πως το σχήμα ήταν ασύμβατο στα μεταξύ του μέρη. Δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε πως η ηγεσία θεωρούσε ότι πρέπει να διοικεί το ΚΙΝΑΛ. Η ευθύνη μας ήταν το πρωθύστερο: ότι συμμετείχαμε στην εκλογή της ηγεσίας χωρίς κόμμα ενώ θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί οι αρχές».

Και κατέληξε σημειώνοντας ότι «ως Ποτάμι κάναμε μοιραία λάθη την κρίσιμη στιγμή. Δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε δημόσια παρέμβαση αν δεν δούμε την πολιτική ως πολιτική και όχι ως ακτιβισμό», ενώ δεν δίστασε να αφήσει και αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά τονίζοντας ότι «ασκεί πολιτική a la carte».

Loading