Δεν έχουν πέσει ακόμα ονόματα στο τραπέζι!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Παρέλαση ονομάτων γίνεται στα μέσα ενημέρωσης υποψήφιων υπουργών προς αντικατάσταση, καθώς και των διαδόχων τους δίχως ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας να έχει μπει ακόμα στη διαδικασία της ονοματολογίας!

Προς το παρόν ο πρωθυπουργός συζητά με τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και με υπουργούς και κομματικά στελέχη για το προφίλ που πρέπει να έχει ο επικείμενος ανασχηματισμός.

Η συζήτηση για τα ονόματα θα ακολουθήσει, όχι πολύ αργότερα πάντως αφού οι αλλαγές, οι οποίες αναμένονται δομικές, στο κυβερνητικό σχήμα θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν, εξάλλου, κυβερνητικές πηγές ο ανασχηματισμός ναι μεν θα λαμβάνει υπόψη όσα έγιναν στην Ανατολική Αττική, αλλά θα έχει ευρύτερες βλέψεις, αφού θα είναι ο τελευταίος, εκτός απροόπτου, πριν τις εκλογές.

Αν, πάντως, υπάρχει κάποιος υπουργός ο οποίος πρέπει να αισθάνεται πιο σίγουρος για την θέση του από άλλους αυτός είναι ο Πάνος Σκουρλέτης ύστερα κι από την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του Νίκου Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Είναι αλήθεια ότι τις πρώτες ημέρες της κρίσης ο υπουργός Εσωτερικών βρισκόταν επί ξυρού ακμής.

Φαίνεται, ωστόσο, πως στην πρώτη αξιολόγηση που έγινε από το Μαξίμου πέρασε το τεστ.

Από την άλλη, όμως, υπάρχουν κι εκείνοι οι οποίοι δεν είναι απόλυτοι για τη μακροημέρευση Σκουρλέτη, αντιτείνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν ήθελε στην παρούσα φάση κι εν αναμονή ανασχηματισμού να μπερδέψει περισσότερο την τράπουλα και θα περιμένει να ανακοινώσει τον όποιο πραγματικό εκλεκτό του για τα ζητήματα ασφάλειας και πολιτικής προστασίας μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές στα υπουργεία.

“Δεν είναι εποχή για πειράματα”

Όπως κι αν έχει, ο κ. Τσίπρας πριν αναζητήσει βιογραφικά θέλει να έχει καταλήξει στο είδος των υπουργών με τους οποίους θα δώσει τη μάχη της πολιτικής επιβίωσης.

Κυβερνητικοί βουλευτές, πάντως, μας τονίζουν πως αυτή δεν είναι εποχή για πειράματα, αλλά χρειάζονται άνθρωποι οι οποίοι να ξέρουν τη δουλειά και να είναι άφθαρτοι.

Και οι ίδιοι, ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι αυτά είναι χαρακτηριστικά που δύσκολα μπορούν να βρεθούν στο ίδιο πρόσωπο.

 

 

Loading