Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Κώστας Γαβρόγλου

Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές απέκλεισε ο Κώστας Γαβρόγλου. «Ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές, γιατί ο πειρασμός να ευνοήσει κάποιους είναι μεγάλος, κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοια πρόκληση στην καθημερινότητά του», εξήγησε ο ίδιος, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

propoli

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΟΛΜΕ απέναντι στις αλλαγές στη Γ’ λυκείου και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε:

«Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων μας και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Τελειώνει ένας δυϊσμός στην ανώτατη εκπαίδευση και αλλάζει η φιλοσοφία του λυκείου. Όταν φωνάξαμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, δυστυχώς δεν είχαν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα συνδικαλιστικά όργανα. Όταν ψηφίσαμε τον νόμο για τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών, τους ζητήσαμε προτάσεις. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ».

Το σχόλιο Γαβρόγλου για τους πανεπιστημιακούς

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε:

«Όταν λένε ότι δημιουργούμε ανέργους, τους ρωτώ αν πας στο πανεπιστήμιο αποκλειστικά για να βρεις δουλειά. Τα πανεπιστήμια είναι για να μορφωνόμαστε. Ειδικά με την ψυχολογία υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τα νέα παιδιά. Το θέμα είναι αν οι καθηγητές θέλουν κι άλλους στα πόδια τους. Δεν είναι μια παροχολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουμε ήδη έργο, για παράδειγμα έχουμε ήδη δώσει καινούργιες θέσεις καθηγητών».

Loading