INTIME

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αποστολάκης

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Μετά από το ΚΥΣΕΑ της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον οποίον συμφώνησαν από κοινού να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές για να μπορέσει απερίσπαστος, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον.

propoli

Στο ΚΥΣΕΑ εξετάστηκαν, πάντοτε κατά τις ίδιες πηγές, όλες οι εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα κι αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα σε διπλωματικό επίπεδο σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Θα υπάρξει προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες οι οποίοι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο.

Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών.

Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κατρούγκαλος  θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

 

 

 

Loading