«Δεν θα την πατήσουμε όπως ο Καραμανλής το 2007»

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Όπως είναι κάτι παραπάνω από αντιληπτό, όλοι στο Μαξίμου και στην κυβέρνηση ασχολούνται αυτές τις ώρες με την αντιμετώπιση της εθνικής τραγωδίας με τους δεκάδες νεκρούς, τους εκατοντάδες τραυματίες και την απώλεια περιουσιών πολλών νοικοκυριών.

Ναι μεν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και υπουργοί έχουν αφήσει δημοσίως υπόνοιες για την ταυτόχρονη εκδήλωση φωτιάς σε πολλά μέτωπα κι εστίες στην Αττική- και, μάλιστα, σε περιοχές που απείχαν πολύ η μία από την άλλη- όταν τα μποφόρ είχαν φτάσει τα εννέα, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια αυτήν τη στιγμή, τονίζοντας πως η απόδοση ευθυνών είναι το επόμενο στάδιο και τώρα προέχει “να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται”.

Ωστόσο, τονίζουν στο Politik πως δεν είναι καθόλου τυχαία η συμμετοχή στην έκτακτη σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης στο Μαξίμου και του διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, αφού εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό της ξένης δολιοφθοράς.

Δεν θα την πατήσουμε όπως ο Κώστας Καραμανλής το 2007”, αναφέρει με νόημα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Δεν επίκεινται παραιτήσεις

Την ίδια ώρα, εξάλλου, διαψεύδεται κατηγορηματικώς πως επίκεινται παραιτήσεις υπουργών ή άλλων κρατικών αξιωματούχων, ακόμα και της ίδιας της κυβέρνησης, ενώ επισημαίνεται πως αυτές οι φήμες προέρχονται από ανθρώπους σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που είναι ικανοί να εκμεταλλεύονται ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο προκειμένου να κάνουν αντιπολίτευση.

Οι ίδιες πηγές μας καλούν να εστιάσουμε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος υπογράμμισε πως θα αποκαλυφθούν οι αιτίες της τραγωδίας, ενώ αρνούνται πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση, τονίζοντας πως θέλουν όσα μεταδίδουν στην κοινή γνώμη να είναι πλήρως επιβεβαιωμένα για να μην προκαλείται τέτοιες ώρες περιττός πανικός.

Loading