IN TIME

Δεν «τσιμπούν» από τις θεωρίες… συνωμοσίας Τσίπρα

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Για «βιασμό» της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, με τα στελέχη της να μην «τσιμπούν» από τις θεωρίες… συνωμοσίας του Αλέξη Τσίπρα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητά πρόσωπο από το ΚΙΝΑΛ για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2020.  

propoli

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να δεσμευτούμε για το πρόσωπο που θα προτείνουμε στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Σεβόμαστε και τιμούμε τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ωστόσο η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο δεν αφορούσε ονόματα αλλά την ουσία της συνταγματικής αναθεώρησης» τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την επιλογή του να μιλήσει στη Βουλή για πρόσωπα και όχι για τη θεσμική διαδικασία της αναθεώρησης του καταστατικού χάρτη της χώρας έκανε «διαχείριση της ήττας». Από το βήμα της βουλής υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται μια «γενναία και τολμηρή αναθεώρηση», η οποία θα συμβάλλει στο να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση. Για αυτό και οι προτάσεις που κατέθεσε κινούνταν σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος αφορούσε στη διασφάλιση της πολιτικής ομαλότητας και της ισορροπίας των θεσμών, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της δημοκρατίας μας. «Αν κάτι χρειάζεται σήμερα η χώρα μας, είναι μια λειτουργική δημοκρατία, που θα εγγυάται την πολιτική σταθερότητα αλλά θα εξασφαλίζει και τη διάκριση των εξουσιών και κυρίως τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας» σημείωσε.

Ο δεύτερος άξονας προωθεί την οικονομική σταθερότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Όπως είπε: «Θέλουμε συνταγματικές διατάξεις που θα διευκολύνουν να δημιουργήσουμε ένα ορθολογικό οικονομικό περιβάλλον για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις». Ο τρίτος αφορά προτάσεις που ενισχύουν την αλληλεγγύη στην βάση της κοινωνίας και την αξιοκρατία. «Προωθούμε την αξιοκρατία, σε όλες τις βαθμίδες του κράτους, ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν ίσες ευκαιρίες προόδου και να απελευθερωθεί το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκλογές στις 26 Μαΐου

Και κατέληξε: «Όλοι γνωρίζουν ότι σε κάθε κάλπη της 26ης Μαΐου θα αναμετρηθούν τελικά η αλήθεια με το ψέμα. Η ανάπτυξη με την καθυστέρηση. Η εθνική υπερηφάνεια με την εθνική ανευθυνότητα. Αλλά και η θεσμική συνέπεια με τη μικροκομματική ευτέλεια. Και το ξαναλέω: Από κάθε κάλπη εκείνης της Κυριακής, από άκρη σε άκρη της χώρας, θα ακουστεί το μήνυμα της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων που θέλουν επιτέλους η Πατρίδα τους να προχωρήσει μπροστά. Γιατί οι Έλληνες μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα. Θα το πετύχουμε. Για μια καλύτερη ζωή, με ένα καλύτερο Σύνταγμα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες».

Loading