Δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει η ψαλίδα – Στο +12,5 η ΝΔ

Μεγαλώνει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Βάσει αυτής, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρεί προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων (με αναγωγή ψήφου) έναντι του κυβερνώντος κόμματος.

propoli

Σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα της ψαλίδας φαίνεται να παίζει το Σκοπιανό και η συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αφενός συσπείρωσε σε μεγάλο βαθμό τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αφετέρου αποδοκιμάζεται από μεγάλη μερίδα όσων ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το Eurogroup η δημοσκόπηση

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι, ότι η εν λόγω δημοσκόπηση διεξήχθη στις 24 με 26 Ιουνίου, δηλαδή λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, την οποία η κυβέρνηση παρουσίασε ως ορόσημο για την έξοδο από τα μνημόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι παρά το πανηγυρικό κλίμα στο Ζάππειο, το 49% κρίνει αρνητικά τη συμφωνία για το χρέος, ενώ ευρέα στρώματα της κοινής γνώμης παραμένουν απαισιόδοξα για το μέλλον.

Ποσοστό 34% συγκεντρώνει η ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων), η ΝΔ συγκεντρώνει το 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 7,5% εμφανίζεται η εκλογική δύναμη ΚΙΝΑΛ και Χρυσής Αυγής, ενώ ποσοστό 6% συγκεντρώνει το ΚΚΕ.

Το 2,5% της προτίμησης των ερωτηθέντων συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων, από 1,5% ΑΝΕΛ και Ελληνική Λύση, από 1% ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας.

«Όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών λένε οι πολίτες

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα, εξάλλου, είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

Βάσει αυτών, το 62% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη συμφωνία, ενώ θετικά ή μάλλον θετικά τη θεωρεί μόλις το 27%.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός, ότι από τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 το 40% κρίνει αρνητική ή μάλλον αρνητική τη συμφωνία, ενώ το 51% τη «βλέπει» με καλό μάτι.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Pulse:

[pdf-embedder url=”https://politik.gr/wp-content/uploads/2018/06/PULSE-_ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.pdf” title=”PULSE _ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ”]

Loading