INTIME (φωτ. Αρχείου)

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία παρέδωσε η Ελλάδα

Με αφορμή την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, από τουρκικά μαχητικά, η Αθήνα απέστειλε σήμερα στην Άγκυρα αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας.

propoli

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξάλλου αναφέρθηκε εκτενώς στο περιστατικό κατά την χθεσινή του ομιλίες τονίζοντας ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου αναγκάστηκε να κάνει χαμηλούς ελιγμούς μέχρι να αναχαιτιστούν τα τουρκικά αεροσκάφη από τα ελληνικά.

«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα. Θα είμαστε πάντα εκεί για να προστατεύσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Ο πρωθυπουργός θα είναι και στο πιο απομονωμένο νησί και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας» τόνισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας και αυστηρή προειδοποίηση στο γειτονικό κράτος.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι εμείς έχουμε τα χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση, αλλά θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu μεταφέροντας σχόλιο από την πλευρά της Τουρκίας και πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ισχυρίστηκε ότι «τα τουρκικά μαχητικά δεν επιχείρησαν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά αντίθετα άσκησαν τα συνήθη καθήκοντά τους».

Loading