«Διεθνής διασυρμός της χώρας για τις απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά»

Για διεθνή διασυρμό της χώρας για τις απάνθρωπες, όπως τις χαρακτηρίζει, συνθήκες που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά κάνει λόγο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφορικά με το νέο δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek για τη Μόρια. Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων και βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρόλο που έχει στη διάθεσή της χρηματοδότηση 1,6 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και διεθνείς πόρους.

propoli

«Ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών μας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, γνωστό αμερικανικό περιοδικό κάνει λόγο για “βιασμούς μικρών παιδιών και για συνθήκες φόβου” εντός του hot-spot της Μόριας. Πρόκειται για ένα ακόμη δημοσίευμα το οποίο προστίθεται στον μακρύ κατάλογο επικριτικών αναφορών του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα. Αυτός ο κατάλογος της ντροπής –μόνο το τελευταίο διάστημα– αριθμεί είκοσι (20) άρθρα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όλου του κόσμου» δηλώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζοντας πως «το χειρότερο είναι ότι την ίδια ώρα, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται». «Αρνείται να απαντήσει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, για τα μέτρα που προτίθεται, επιτέλους, να λάβει προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να ομαλοποιήσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που διαμένουν εκεί, αλλά και να διασφαλίσει την τάξη εντός και εκτός των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης» σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης και καταλήγει:

«Προειδοποιούμε για πολλοστή φορά την απερχόμενη κυβέρνηση να δράσει. Είναι αδιανόητο να λαμβάνει στήριξη 1,6 δισ. ευρωπαϊκών και διεθνών πόρων και να έχει δημιουργήσει κολαστήρια όπως το hot spot της Μόριας. Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, οι υπεύθυνοι ότι η παρουσία τους θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα, αλλά και βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading