Δούρου: «Δίνουμε μάχη με τον ιό του Δυτικού Νείλου»

«Μάχη απέναντι στον -γνωστό πια- ιό του Δυτικού Νείλου δίνει η περιφέρεια Αττικής» είπε σε δήλωσή της μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου.

propoli

Συγκεκριμένα, περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως «τους τελευταίους μήνες η περιφέρεια δίνει μία μάχη απέναντι στον γνωστό πια σε όλους μας, και τα καταστροφικά αποτελέσματά του, ιό του Δυτικού Νείλου».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «με ένα ολοκληρωμένο και εντατικό πρόγραμμα ψεκασμών, η Περιφέρεια Αττικής, στις περιαστικές περιοχές, δίνει τη μάχη να προστατεύσει τη ζωή των συμπολιτών μας».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «οι περιαστικές περιοχές είναι μόνο το 20%. Αντιθέτως στο υπόλοιπο 80% των δημοτικών και ιδιωτικών περιοχών, όπου εκεί έχουμε τα περισσότερα κρούσματα, έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλή δουλειά».

«Γι’ αυτό τον λόγο, απέστειλα μόλις τη Δευτέρα μία επιστολή προς τους Δημάρχους, επιμένοντας στο ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Θα ήθελα να κάνω γνωστό στους συμπολίτες μου ότι οι σχέσεις μεταξύ των Δημάρχων και της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι σχέσεις ιεραρχίας, επομένως δεν είναι ο/η Περιφερειάρχης που τους διατάζει. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι από κοινού και να μην μείνουμε στη μάχη των εντυπώσεων όπως φαίνεται ότι κάποιοι εξ αυτών μένουν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε», επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου, η κ. Δούρου είχε αποστείλει επιστολή προς τους 66 δημάρχους της Αττικής σχετικά τα μέτρα πρόληψης και τους ψεκασμούς για το Κουνούπι του Δυτικού Νείλου, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «για φέτος και τα δύο επόμενα χρόνια, (2018 – 2020), η Περιφέρεια Αττικής έχει συνάψει συμβάσεις, κατόπιν διεθνών διαγωνισμών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ».

«Στο πλαίσιο αυτό, από τον Μάρτιο η Περιφέρεια Αττικής διενεργεί ψεκασμούς από εδάφους και αέρος σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές περιαστικά όλων των Δήμων. Οι Διευθύνσεις υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας υλοποιούν πρόγραμμα ψεκασμών στα περιαστικά σημεία των Δήμων της Περιφέρειας», υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι από τον ιό του Δυτικού Νείλου, έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Loading