Δραγασάκης: «Για λόγους εντυπώσεων η πρόταση μομφής από τη ΝΔ»

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, καταλογίζοντάς της επικοινωνιακά κίνητρα προκειμένου να αποφύγει μια ουσιαστική συζήτηση, όπως είπε, πάνω στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία και την Ευρώπη.

propoli

Απαντώντας στον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά του αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη, ο κ. Δραγασάκης αντέτεινε ότι 20 μέρες προ των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων για την Ευρώπη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση, αντίθετα από την αξιωματική αντιπολίτευση που προσπαθεί να τον αποφύγει, η κυβέρνηση επιλέγει έναν ουσιαστικό διάλογο.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει τη μικροπολιτική και την επικοινωνιακή τακτική για λόγους εντυπώσεων και όχι τη συζήτηση πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Το κάνει, μάλιστα, την ώρα που η Ελλάδα αποκτά βαθμούς αξιοπιστίας, αποκαθιστά τις αδικίες και θεμελιώνει για πρώτη φορά βιώσιμη, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» είπε ο κ. Δραγασάκης.

«Η ΝΔ δίνει την εντύπωση ότι θέλει να αποφύγει τη συζήτηση»

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει δημόσιος διάλογος πάνω στα κρίσιμα θέματα ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων για την Ευρώπη και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ η Ν.Δ. επιλέγει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για μια δήλωση που κρίθηκε και κρίνεται από τη κοινωνία. Με όλη τη στάση της, η Ν.Δ. δίνει την εντύπωση ότι θέλει να αποφύγει τη συζήτηση πάνω στα κρίσιμα επίδικα των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων. Αξιοποιώντας ένα κοινοβουλευτικό όπλο, θέλει να αποφύγει τη συζήτηση για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις 120 δόσεις. Η συζήτηση, όμως, πρέπει να γενικευθεί πάνω σε αυτά τα κρίσιμα θέματα» υποστήριξε.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης, «αυτό το νόημα είχε και η δήλωση του πρωθυπουργού για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν είναι αντιπαράθεση τακτικής, αλλά διέξοδος ουσίας. Είκοσι μέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την προοπτική της κοινωνίας. Είναι μια ευκαιρία να συγκρίνουμε τα προγράμματά μας και να διευκολυνθούν οι πολίτες στην επιλογή τους» υπογράμμισε.

«Προσωπικά πείστηκα πλήρως, κ. Μητσοτάκη, ότι το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης. Το πρόβλημά σας είναι ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει στον ελληνικό λαό και στην Ευρώπη. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που εσείς πιστεύατε ότι ήταν ιστορικό ατύχημα, ενώ αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης της κοινωνίας. Το ζήτημα είναι με ποιο θέμα θα πάμε στις ευρωεκλογές ή αν θα πάμε κρύβοντας τα προβλήματα κι αποφεύγοντας τον διάλογο ουσίας, τώρα που η χώρα είναι έξω από τα μνημόνια και έχει βαθμούς ελευθερίας» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Loading