Δ. Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: «Πολλά ονόματα στο τραπέζι»

Για «πολλά ονόματα στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

propoli

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε τις προβλέψεις γερμανικών ΜΜΕ για συμφωνία με την ΠΓΔΜ με τον Ιούνιο, λέγοντας:

«Δεν πρόκειται να προεξοφλήσω την κατάληξη των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων. Το βέβαιο είναι ότι πολιτική βούληση υπάρχει. Ωστόσο, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, έχουμε ακόμα αρκετή απόσταση να διανύσουμε μέχρι να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία».

Ο ίδιος, εξάλλου, σημείωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση «με αίσθημα ευθύνης για την επίλυση ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή για σχεδόν 30 χρόνια».

Πώς σχολίασε τα δημοσιεύματα των Σκοπίων

Όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα των Σκοπίων για το όνομα που φέρεται να έχει προτείνει ο Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. Μακεδονία του Ίλιντεν), ο κ. Τζακόπουλος απάντησε ότι πολλά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε πως αυτό είναι ουσιαστικό θέμα στις διαπραγματεύσεις και τόνισε πως θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε ότι δεν μπορεί να είναι αντικείμενο δημοσίων συζητήσεων.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο όνομα οι δυο πλευρές.

Αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τζανακόπουλος

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο ίδιος έκανε λόγω για αναξιοπιστία, λόγω των μεγάλων διαφορών που καταγράφουν.

«Δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις, αλλά με βάση το συμφέρον της χώρας, τους στόχους που έχουμε καθορίσει, να επιτύχουμε δηλαδή την ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και στη συνέχεια να επιταχύνουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την, για πρώτη φορά, οικοδόμηση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Με αυτούς τους βασικούς πυλώνες καθορίζουμε την πολιτική μας και δεν μπαίνουμε σε μια γενικευμένη εκλογολογία, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι το καταφύγιο του πολιτικά ηττημένου».

Loading