«Είναι τέσσερις και είναι ένας και πάλι τον φοβούνται»

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Απολύτως εκτεθειμένο θεωρούν στην Κουμουνδούρου το σύνολο της αντιπολίτευσης για τη ματαίωση (;) της τηλεμαχίας των πέντε πολιτικών αρχηγών.

propoli

Κομματικές πηγές επισημαίνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόθυμος ακόμα και να μεταβεί απευθείας από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, 1ης Ιουλίου προκειμένου να διεξαχθεί το περιλάλητο ντιμπέιτ.

Φαίνεται, όμως”, επισημαίνουν καυστικώς οι ίδιες πηγές, “πως ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δεν επιθυμούν να κονταροχτυπηθούν με τον πρωθυπουργό, μολονότι θα είναι τέσσερις εναντίον ενός, γι’ αυτό κι εφεύρουν δικαιολογίες για να μην αναμετρηθούν μαζί του.

Τον φοβούνται ακόμα κι έτσι”.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε την αλλαγή ημερομηνίας για να εξυπηρετηθούν κομματικές προεκλογικές του εκδηλώσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν ως πρόσχημα από την αντιπολίτευση, αλλά αναγκάστηκε εξαιτίας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το βράδυ της προσεχούς Κυριακής, στην οποία θα επιλεγούν οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για την επόμενη πενταετία.

Τι θα έπρεπε, δηλαδή, να κάνει ο Τσίπρας για να μην τον κατηγορούν πως αποφεύγει την αντιπαράθεση;

Να είχε ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να αναβάλουν τη λήψη αυτών των αποφάσεων για μετά από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές;

Ή να μην συμμετείχε καθόλου η χώρα μας σε αυτές τις τόσο κρίσιμες διεργασίες, την ίδια ώρα, μάλιστα, που η Τουρκία εξακολουθεί να απειλεί;”, αναρωτιούνται οι ίδιες πηγές.

“Χαμηλώνει συνεχώς τον πήχη για φοροελαφρύνσεις ο Μητσοτάκης”

Από εδώ και πέρα, στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως το μπαλάκι βρίσκεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού οι ίδιοι παραμένουν ανοιχτοί για οποιαδήποτε ημερομηνία.

Θεωρούν, άλλωστε, πως η ανέδειξη των προγραμματικών θέσεων των κομμάτων, έστω και υπό τη μορφή παράλληλων μονόλογων, θα βοηθήσει τους πολίτες να αντιληφθούν ποιοι ενδιαφέρονται για το καλό του και ποιοι τον δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως η ΝΔ, που κάθε ημέρα που περνά, χαμηλώνει ολοένα και περισσότερο τον πήχη για τις φοροελαφρύνσεις που εξαγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τις οριζόντιες φοροελαφρύνσεις για όλους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον ομιλεί για καμία μέσα στο 2019 και μόνο για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για το 2020, στην οποία έχει ήδη προβεί αυτή η κυβέρνηση, και με την προϋπόθεση πως θα μειωθεί ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τον οποίο ωστόσο έχει ήδη μειώσει κατά 1% πάλι αυτή η κυβέρνηση με τα 5,5 δισ. ευρώ που καταθέτει ως εγγύηση στο σχετικό λογαριασμό”, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Loading