Χατζηδάκης: Εγκαινία στο περίπτερο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Τη σημασία εταιρειών όπως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υπογραμμίζει, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η διαφορά φάσης που υπάρχει στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ως προς την κατανάλωση φυσικού αερίου, η οποία αναμένεται να κινηθεί ανοδικά.

Εγκαινιάζοντας το περίπτερο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην 84η ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως “ παρότι βεβαίως η κατεύθυνση της χώρας και της κυβέρνησης είναι βασικά το πέρασμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ίδια στιγμή δεν ξεχνάμε ότι στο φυσικό αέριο έχουμε μια διαφορά φάσεως σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όλες οι μελέτες δείχνουν ότι, ενώ στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουμε μια σταθεροποίηση, σε σχέση με την κατανάλωση φυσικού αερίου, στην Ελλάδα θα πάμε ανοδικά. Άρα αυτό έρχεται να υπογραμμίσει τη σημασία εταιρειών όπως η ΕΔΑ Θεσσαλονίκης.”

propoli

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου κι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας- αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, Γεράσιμος Θωμάς.

Το 61% του πληθυσμού αγγίζει η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας. Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι “ έχουμε την άδειά μας, μέχρι το 2043, αποκλειστικότητας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού χθες, για τις φοροελαφρύνσεις πάνω στα μερίσματα και στα κέρδη, θα παρουσιάσουμε τον επόμενο Οκτώβριο, Νοέμβριο ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων για την επόμενη πενταετία που θα καλύψει όλες τις περιοχές”.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Βενέτης Μπούρας, υπογράμμισε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί μια εταιρεία “ πρότυπο” και τόνισε ότι την τελευταία τριετία υπάρχει επέκταση του δικτύου εκτός των αστικών κέντρων και έχει καλυφθεί όλη η Θεσσαλία και ο νομός Θεσσαλονίκης. Στόχος, όπως είπε, είναι η εξυπηρέτηση των καταναλωτών και η συνέπεια απέναντι τους.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατάφερε να φέρει κοντά τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης καθώς στα εγκαίνια βρέθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και του Άρη,  Ντίνος Κούης, Γιάννης Βένος και Γιώργος Φοιρός.
Ο.Κ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading