ΕΕΤΕΜ: «Ο Σπίρτζης έδινε οδηγίες για τακτοποίηση αυθαιρέτων στο Μάτι»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε προς τον Τύπο, η Επαγγελματική – Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών «καρφώνει» ουσιαστικά την κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για υποκρισία, αναφέροντας ως κύριο παράδειγμα τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος ως πρόεδρος του ΤΕΕ έδινε οδηγίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου τους, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την περιοχή στο Μάτι!

propoli

«Βέβαια τότε τον ενδιέφερε να διασφαλίσει τους πόρους του ΤΕΕ του, καθώς οι πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το «ανταποδοτικό τέλος υπέρ του ΤΕΕ» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Βουλή με τρεις πρόσφατους νόμους (4014/11, 4178/13 και 4495/17), ύστερα από εισήγηση των εκάστοτε αρμοδίων υπουργών, έδωσε τη δυνατότητες σε όσους πολίτες το επιθυμούσαν να προβούν σε τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων τους, αποφασίζοντας να αναθέσει τη διαχείριση του συγκεκριμένου συστήματος στο ΤΕΕ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Η διαιώνιση της όλης κατάστασης με τα αυθαίρετα δεν είναι τυχαία, καθώς έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των βασικών υπευθύνων.

  • Των εκάστοτε διεκδικητών της εξουσίας, να κρατούν σε “ομηρία” τους πολίτες, χρησιμοποιώντας υποσχέσεις για μελλοντικές τακτοποιήσεις προς άγρα ψήφων.
  • Του κράτους, για να έχει έσοδα, εισπράττοντας τεράστια χρηματικά ποσά από τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώνουν οι πολίτες.
  • Του Τ.Ε.Ε, για να γεμίζει, και αυτό, τα ταμεία του, μέσω των “ανταποδοτικών τελών” που εισπράττει»

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Άμοιρα ευθυνών, όσων τους αναλογούν, δεν είναι και τα στελέχη εκείνα των αρμόδιων Υπουργείων (στις περισσότερες περιπτώσεις Διπλωματούχοι Μηχανικοί – μέλη Τ.Ε.Ε), τα οποία εισηγούνταν κατά καιρούς τις νομοθετικές ρυθμίσεις, τόσο για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης, όσο και μέτρα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων!

Αν λάβουμε υπόψη τα παραπάνω, είναι τουλάχιστον ανήθικο, σήμερα να κατηγορούνται, όχι μόνο οι πολίτες που αποφάσισαν να κάνουν χρήση των διατάξεων των συγκεκριμένων νόμων, αλλά, και κατά μια έννοια, ακόμα και οι ίδιοι οι Μηχανικοί, οι οποίοι ανέλαβαν τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πελατών τους.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, ο σημερινός πρόεδρος του Τ.Ε.Ε, αντί να ασχοληθεί με τα καθήκοντα που απορρέουν από τον ρόλο του, έχει αυτοανακηρυχθεί σε δικαστή και σπεύδει να αποδώσει ευθύνες, πριν ακόμα οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες φέρουν εις πέρας το έργο τους».

Loading