Εισηγούνται στον Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Είναι πολύ μεγάλη η πίεση που δέχεται ο Πάνος Καμμένος, όπως πληροφορούμαστε, από τη βάση και τα στελέχη των ΑΝΕΛ όχι μόνο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αλλά και να τη ρίξει!

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνουν πολλοί, ο υπουργός Άμυνας θα έχει πετύχει μια τρύπα στο νερό, αφού και την εξουσία θα χάσει και η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί με ψήφους πρόθυμων της αντιπολίτευσης.

Η πτώση, βεβαίως, της κυβέρνησης συνδέεται με την υπερψήφιση πρότασης δυσπιστίας από την πλευρά της ΝΔ.

Άλλωστε ο κ. Καμμένος αισθάνεται προδομένος από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος του είχε υποσχεθεί πως οι Πρέσπες δεν θα έφταναν στη Βουλή νωρίτερα από το Μάρτιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο Πεντάγωνο έχουν να δουν τον υπουργό τους από πριν τις γιορτές.

Πολλά, αν όχι όλα, θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή (Τετάρτη) κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, ωστόσο θεωρείται σχεδόν αδύνατο ο υπουργός Άμυνας να μείνει στην κυβέρνηση.

Η πολυδιαφημισμένη, άλλωστε, “άριστη” σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα ανήκει στο παρελθόν και τώρα τους δύο άνδρες δεν τους ενώνει τίποτα άλλο παρά μια μεταξύ τους παγωμάρα.

Το ερώτημα είναι, ωστόσο, τι θα πράξουν κυρίως οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, με μεγαλύτερο ερωτηματικό την Έλενα Κουντουρά, η οποία δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της.

Η υπουργός Τουρισμού, πάντως, δεν φαίνεται πως έχει πάρει την τελική της απόφαση για το αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών, αξιολογώντας τα δεδομένα και για το δικό της πολιτικό μέλλον πριν τη λάβει.

Με τα σημερινά δεδομένα, στο πλευρό του κ. Καμμένου μένουν οι βουλευτές Κώστας Κατσίκης, Βασίλης Κόκκαλης και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει διαμηνύσει πως θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ύστερα θα παραδώσει την έδρα του, η οποία πάντως θα καταλήξει στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επίσης είναι θετικός στις Πρέσπες.

Ερωτηματικό, λόγω ιδιοσυγκρασίας, παραμένει κι ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος προσανατολίζεται πάντως στο να υπερψηφίσει τη Συμφωνία.

Στον αέρα η Κ.Ο.

Υπενθυμίζουμε ότι μαζί με τον Πάνο Καμμένο η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αποτελείται από εφτά βουλευτές.

Για να παραμείνει Κ.Ο. θα πρέπει να μείνουν περισσότεροι από τέσσερις, κάτι που μόνο δεδομένο δεν θεωρείται αυτήν τη στιγμή…

Loading