INTIME

Εκβιάζει για ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή ευρωεκλογών!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Κάτι περισσότερο από βέβαιο θεωρούν στο Μαξίμου ότι ο Πάνος Καμμένος έχει εισέλθει σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Κοτζιά και το ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και για τις αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη προκειμένου να επιβιώσει πολιτικώς ασκώντας τη δική του εξωτερική πολιτική εν αγνοία του υπουργικού συμβουλίου.

Ιδιαιτέρως όσον αφορά το αμυντικό σύμφωνο των βαλκανικών κρατών που προτείνει ο κ. Καμμένος, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως τορπιλίζει την προσπάθεια που κάνει ο Ζόραν Ζάεφ να βρει πρόθυμους βουλευτές για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αφού ένα από τα επιχειρήματά του είναι πως με την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ εξασφαλίζονται η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας του.

Οι ίδιες πηγές αποδίδουν την αντιπολιτευτική σπουδή του υπουργού Άμυνας στην άρνηση του πρωθυπουργού να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές ή ακόμα και στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τηλεοπτική τοποθέτηση του Νίκου Βούτση σε βάρος του κ. Καμμένου λογίζεται ως τα πρώτα αντίποινα σε έναν πόλεμο που το Μαξίμου είναι διατεθειμένο να δώσει με την ασφάλεια που του δίνει η βεβαιότητα ότι ακόμα κι αν τα “σπάσει” με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ υπάρχουν άλλοι έξτρα βουλευτές για να στηρίξουν την κυβερνητική πλειοψηφία, τουλάχιστον μέχρι τις κάλπες.

Δεν αποκλείεται συνάντηση

Δεν αποκλείεται, δίχως πάντως να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, ακόμα και συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο με την επιστροφή του τελευταίου από τις ΗΠΑ κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον πολιτικό του υφιστάμενο καθαρές απαντήσεις για τις προθέσεις του ώστε να μπορέσει κι εκείνος να κάνει τον προγραμματισμό του, ο οποίος αν τα πράγματα πάνε όπως τα θέλει οδηγεί σε τριπλές κάλπες (βουλευτικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές) στις 26 του Μάη.

Από το Μαξίμου, πάντως, υποβαθμίζουν το περιεχόμενο της συνάντησης, αναφέροντας στο Politik πως θα πρόκειται για μια ακόμα τυπική συνάντηση των δύο ανδρών, από τη στιγμή που έχουν συναποφασίσει να συμπορευτούν τουλάχιστον μέχρι το Μάιο.

Loading