INTIME

Εμμένουν στην κινδυνολογία και στις παροχές

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές, με τη δήλωση που έκανε στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου, πως θα επιμείνει και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο στο αφήγημα της κινδυνολογίας για την περίπτωση που ανέλθει στην εξουσία η ΝΔ.

propoli

Όπως λένε, άλλωστε, στο Politik συνεργάτες του, η διακύβευση στις βουλευτικές εκλογές είναι διαφορετική από την αντίστοιχη των ευρωεκλογών, αφού πλέον κρίνεται ποιος θα κυβερνά αυτόν τον τόπο στις 8 Ιουλίου κι επομένως και το εκλογικό σώμα θα κληθεί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί για την επόμενη ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον αρχικό σχεδιασμό θα δινόταν στα ΜΜΕ μια γραπτή δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ακολούθως προτάθηκε να κάνει μια δήλωση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος “on camera” πριν τελικώς αποφασιστεί να την κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσία δημοσιογράφων.

Στο περιθώριο της δήλωσής του ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει από την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, ενώ όταν του επισημάνθηκε πως κι ο Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε τις ενστάσεις του για τις παροχές των τελευταίων εβδομάδων ο πρωθυπουργός απάντησε ουσιαστικώς πως ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων είναι μόνος σε ένα εχθρικό περιβάλλον.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, απόφυγε να απαντήσει στο ερώτημά μας κατά πόσο θεωρεί την ανάπτυξη του α’ τριμήνου ασθενική.

“Τον Οκτώβριο θα δικαιωθούμε”

Κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, διευκρινίζουν πως η διάσωση του αφορολόγητου δεν επηρεάζει και την υλοποίηση των θετικών αντίμετρων που θα εφαρμόζονταν στην περίπτωση μείωσής του, αναφέροντας πως ήδη εφαρμόζονται η μείωση στον ΕΝΦΙΑ για ορισμένες περιοχές και μεγάλες κατηγορίες πολιτών, στις ασφαλιστικές εισφορές και στο ΦΠΑ, κυρίως στα τρόφιμα.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, δεσμεύονται ότι εφόσον θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και την επομένη των εκλογών θα προχωρήσουν σε ανάλογου τύπου μέτρα, εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, διαβεβαιώνοντας ότι όσα έχουν ήδη ψηφιστεί δεν πρόκειται να δημιουργήσουν δημοσιονομικό κενό, αντιθέτως θα φέρουν περισσότερα έσοδα, κι ότι τον Οκτώβριο, όταν θα υπάρχουν πιο ενδεικτικά στοιχεία και με την προσδοκία πως ο τουρισμός και φέτος θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους, θα δικαιωθούν για τις σημερινές εκτιμήσεις τους.

 

 

Loading