Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τη στάση της στο Μακεδονικό

Τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό επικρίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση 33 ευρωβουλευτών να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα.

propoli

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «η ΝΔ, με τη στάση της στο Μακεδονικό, πρέπει να ηττηθεί προς όφελος της Ευρώπης και των αξιών της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«33 ευρωβουλευτές από όλο το δημοκρατικό φάσμα , μεταξύ των οποίων και τρεις από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προτείνουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το Νόμπελ Ειρήνης με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ., που συνεχίζουν να τον κατηγορούν για «επιζήμια συμφωνία» και «συναλλαγή», άραγε πού τοποθετούνται μέσα  στο ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα;

Σε αυτές τις ευρωεκλογές, πρώτιστο καθήκον κάθε προοδευτικού και δημοκράτη Ευρωπαίου πολίτη είναι να νικηθεί η Ακροδεξιά. Άρα, και η πατριδοκαπηλία και ο εθνολαϊκισμός και η εθνικιστική ρητορική που την τρέφουν.

Και η ΝΔ, δυστυχώς, με τη στάση της στο Μακεδονικό επέλεξε σαφώς να πάρει θέση σε αυτό το στρατόπεδο, που πρέπει να ηττηθεί προς όφελος της Ευρώπης και των αξιών της».

Loading