Επίθεση του ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα δάνεια των κομμάτων

Σκληρή κριτική και σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα των δανείων που έχουν πάρει τα κόμματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «για μια ακόμη φορά, χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική σπίλωσης των πολιτικών του αντιπάλων».

propoli

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσω μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις.

Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια». Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σ’ ότι αφορά τον δανεισμό στον οποίο προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων. Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου.

Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική τακτική του εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν. Έχουν ήδη τελειώνει…».

Loading