«Επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα ο Τσίπρας»

Το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα πως η ΝΔ δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία για τον Σκοπιανό η οποία δεν θα ικανοποιεί τα εθνικά μας συμφέροντα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω της ομιλίας του στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.

propoli

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα και ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Εδώ και δυο χρόνια η ΝΔ έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αίτημα που επιβεβαιώνεται καθημερινά και αποτελεί αίτημα των πολιτών απέναντι σε μια κυβέρνηση που παίζει με την τύχη της χώρας επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό του γειτονικού κρατιδίου εξήγησε τη θέση της ΝΔ σημειώνοντας ότι η λύση πρέπει να «ενιαία, συνολική» και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία:

  1. Αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων,
  2. αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου, συμπεριλαμβανομένων και της εθνότητας και της γλώσσας
  3. και μια ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός συνόρων, η οποία δεν θα «δηλητηριάζει τις σχέσεις των δυο κρατών από την επόμενη κιόλας ημέρα».

Σχετικά με την οικονομία σημείωσε ότι οι νέες μειώσεις των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου από την πρωτοχρονιά του 2019 συνιστούν επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο «που έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».

«Στήνουν παρακράτος…»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στα θέματα της δημόσιας τάξης, σημειώνοντας με έμφαση πως «η χώρα μοιάζει ολοένα και περισσότερο με ανοχύρωτη πολιτεία». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνει «παρακράτος των υπονομευτών της δημοκρατίας μας».

Δίνοντας προεκλογικό χαρακτήρα στην τοποθέτησή του επανέλαβε την πάγια δέσμευση ότι η ΝΔ δεν θα πορευτεί προεκλογικά με ψέματα και λάσπη. «Εμείς θα μιλήσουμε στους πολίτες για το σχέδιό μας, που θα το ξεδιπλώσουμε σε κάθε του λεπτομέρεια. Ένα σχέδιο για επενδύσεις, δουλειές και ανάπτυξη –όχι για φόρους, φτώχεια και φόβο, που είναι η συνταγή της σημερινής κυβέρνησης. Ένα σχέδιο για όλους. Γιατί η Ν.Δ. παραμένει μεγάλη, προοδευτική, λαϊκή παράταξη».

Στη συνεδρίαση του ΕΛΚ σήμερα και αύριο ο Μητσοτάκης

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το Μόναχο προκειμένου να συμμετέχει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σκοπός της συνάντησης είναι να καθοριστούν οι προτεραιότητες του ΕΛΚ τον τελευταίο χρόνο της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019, αλλά και να συζητηθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του για την Ευρώπη του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ταγιάνι, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις συζητήσεις για την αποτίμηση του κοινοβουλευτικού έργου της τελευταίας τετραετίας. Αύριο θα συναντηθεί με τον Προέδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, κ. Βέμπερ και στη συνέχεια θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης».

Loading