INTIME

«Επιστρέφονται αναδρομικά ύψους 820 εκατ. ευρώ»

«Αύριο νομοθετείται η απόδοση 820 εκατ. ευρώ από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, σε ό,τι αφορά τους ενστόλους, στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

propoli

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται στην βουλή αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα στον τόπο: Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες. «Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας», συμπλήρωσε.

«Ζήτημα πολιτικής βούλησης η επιστροφή αναδρομικών»

Επεσήμανε, δε, ότι είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης η επιστροφή των αναδρομικών. Όπως τόνισε, «με το κόψιμο της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης, την πάταξη της φοροασυλίας του πλούτου και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, αποδεικνύουμε στη πράξη ότι η επιστροφή της δικαιοσύνης στον τόπο μας είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι απλώς νομικής δέσμευσης».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «ζούμε σε μια περίοδο εντάσεων και προκλήσεων στην περιοχή μας». Υπογράμμισε, δε, ότι «η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ, με αποκλειστικό σκοπό τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας. Σέβεται και επιδιώκει άριστες σχέσεις γειτονίας. Δεν απειλείται από κανένα και δεν απειλεί κανένα».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε «όσους μου έδωσαν την αξέχαστη εμπειρία να νιώσω έστω για λίγο πώς νιώθουν οι πιλότοι μας όταν βρίσκονται στον αέρα για να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της πατρίδας μας». Ανέφερε ότι είναι αξέχαστη και συγκλονιστική η εμπειρία της εικονικής αναχαίτισης και αερομαχίας.

Φόρος τιμής σε αυτούς που έπεσαν

«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σ’ αυτούς που έπεσαν στο καθήκον» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι ο σεβασμός στην ιστορία είναι κινητήριος δύναμη και οδηγός για το μέλλον. Είπε επιπλέον πως πρέπει «να τολμήσουμε να καταπιαστούμε με τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που μας κρατούσαν καθηλωμένους».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «για να απογειωθείς χρειάζεται τόλμη, και στην αεροπορία, και στη ζωή, και στην πολιτική».

Loading