Ερντογάν: Αυτά είπαμε με τον Τσίπρα

Σε αποκαλύψεις σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν.

propoli

Ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι συμφωνήθηκε μαζί με τον έλληνα πρωθυπουργό να αντιμετωπίσουν με καλή πρόθεση το θέμα των οκτώ τούρκων αξιωματικών αλλά φυσικά και των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Για τους τελευταίους ο Ερντογάν είπε στον συνομιλητή του ότι παραβίασαν τα σύνορα για αυτό και συνελήφθησαν.

Ο Τσίπρας γνωρίζει πόσο αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη κατά των Γκιουλενιστών. Του εξήγησα για το θέμα της έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος έμεινε στο θέμα των 2 που παραβίασαν τα σύνορα. Συμφωνήσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια με καλή πρόθεση για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα καταργηθεί ο διορισμός μουφτή»

Στο τραπέζι της συζήτησης σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο βρέθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα. «Συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης. Του υπενθύμισα το θέμα του μουφτή. Ελπίζω ότι ο μουφτής θα εκλέγεται. Δεν μου είπε όχι. Μου είπε ότι «θα αλλάξουμε το σύστημα, θα καταργήσουμε το διορισμό του μουφτή. Οπότε ας περιμένουμε το “πράσινο φως” για το θέμα» είπε ο Ερντογάν.

 

Loading