INTIME

ΕΣΗΕΑ για Π. Πολάκη: «Δεν είναι ανεκτοί οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί»

«Οι ύβρεις και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι ανεκτοί ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από το Σωματείο», διαμηνύει η ΕΣΗΕΑ με αφορμή τα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά μέσων ενημέρωσης.

propoli

Με ανακοίνωσή του, το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ «καταγγέλλει για άλλη μια φορά, τη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έναντι συναδέλφων δημοσιογράφων που είχαν την …”ατυχή”… ιδέα να του θέσουν ερωτήσεις για θέματα της δικής του αρμοδιότητας».

Όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, «φαίνεται ότι ο κύριος υπουργός επιθυμεί μόνο ερωτήσεις a la carte και όχι δημοσιογραφικές και αν κάποιος συνάδελφος του υποβάλει μια μη αρεστή ερώτηση θα βρεθεί αντιμέτωπος με ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς».

Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει ότι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας, καθώς και ότι ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας, μέσω ερωτήσεων, όπως τις αντιλαμβάνεται ο κάθε δημοσιογράφος.

Το επεισόδιο με τον Πολάκη

Χθες Τετάρτη, στα εγκαίνια της μονάδας βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, ο κ. Πολάκης δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την υπόθεση των τίτλων σπουδών του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας, καταλογίζοντάς τους πως βρίσκονται σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

Έκανε επίσης λόγο για «τσόλια» αναφερόμενος στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο, ενώ ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τον θάνατο δύο παιδιών στο νοσοκομείο Λαμίας, διερωτήθηκε: ««Γιατί θα απολογηθώ εγώ σε εσένα; Τι είσαι για να σου απολογηθώ;».

«Όλοι σας -και δεν εννοώ εσάς προσωπικά, αλλά τα αφεντικά σας- και μόνος μου, σας έχω…», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Loading