INTIME

“Ευτυχώς για τον Κυριάκο, ξεκίνησε το Μουντιάλ”!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ευτυχώς για τον Κυριάκο που είχε ξεκινήσει το Μουντιάλ“!

Με αυτό το σκωπτικό τρόπο σχολιάζει κυβερνητικός παράγοντας στο Politik την εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε βάρος της κυβέρνησης.

Ο ίδιος αξιωματούχος μας μιλά για διασυρμό του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ σε πολλά επίπεδα:

Διασύρθηκε στο εξωτερικό ως εθνολαϊκιστής, Βίκτορ Όρμπαν των Βαλκανίων και ψηφοθήρας.

Η παράταξή του διασύρθηκε για παλαιότερους χειρισμούς της στο Μακεδονικό κι ο πρόεδρός της γιατί επιβεβαιώνεται ότι έγινε παρακολούθημα του Αντώνη Σαμαρά και πλειοδοτεί σε εθνικισμό με τη Χρυσή Αυγή.

Διασύρθηκε, επίσης, γιατί τα ντοκουμέντα δείχνουν πως ο κ. Σαμαράς, τον οποίο ακολούθησε τυφλά ο κ. Μητσοτάκης, κι ο πατριωτισμός είναι έννοιες ασύμβατες έως αντιδιαμετρικά αντίθετες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν σεβάστηκε ούτε την ίδια την πολιτική οικογενειακή του ιστορία και παρακαταθήκη της με τη δική του συγκατάθεση στη γραμμή Σαμαρά την ίδια ώρα που κατάφερε να βαθύνει το ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματός του.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτέθηκε και γιατί κατάγγειλε μια συμφωνία, αυτή με την ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνεί και για την οποία γνωρίζει ότι είναι θετική για τη χώρα κι εντός των κόκκινων γραμμών που κι εκείνος είχε θέσει.

Τέλος, διασύρθηκε γιατί πρέπει να συνειδητοποίησε ότι επαναβεβαίωσε σε 48 ώρες- πολυνομοσχέδιο και πρόταση δυσπιστίας- δύο φορές τη δεδηλωμένη της κυβερνητικής πλειοψηφίας“, παρατηρεί ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος πάντως δεν θέλει να σχολιάσει περαιτέρω την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας από τον Δημήτρη Καμμένο και τη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ.

Το βλέμμα τώρα στο Eurogroup

Όπως κι αν έχει, μετά από τους πανηγυρισμούς στις Πρέσπες η κυβέρνηση επικεντρώνει στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης από το οποίο αναμένει οριστική ρύθμιση για το χρέος μέσω κυρίως της επέκτασης των προθεσμιών αποπληρωμής από το 2022 και μετά.

Όπως αναφέρουν στο Μαξίμου, μια τέτοια λύση δεν θα είχε πολιτικό κόστος για τους Θεσμούς, αφού δεν θα επιβάρυνε τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Loading