INTIME

Ζάεφ: «Ίσως είμαι ο πρώτος που θα αποκτήσει διαβατήριο με τη νέα ονομασία»

Σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Alsat» ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε στις διεργασίες που γίνονται στο ελληνικό κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε άλλα ανάλογα ζητήματα.

propoli

«Ίσως να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» τόνισε αρχικά ο Ζ. Ζάεφ και συμπλήρωσε: «Ήμουν ο πρώτος που φώναξε «Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Αυτό δεν ήταν εύκολο για το λαό μας, αλλά δίνει ελπίδα και προοπτική».

Επίσης ο Σκοπιανός πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη άνοιξη, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διεργασίες επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Αυτό θα εξαρτηθεί από τις υποχρεώσεις που θα έχουμε και οι δύο και που απορρέουν από την προεκλογική περίοδο στην οποία θα έχουν εισέλθει οι δύο χώρες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ελλάδας και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Loading