«Δεν χρειαζόμαστε εκλογές, εκτός αν υποχρεωθούμε»

Την πεποίθηση ότι «όσο το συντομότερο εφαρμοσθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, τόσο το καλύτερο και για τις δύο χώρες, καθώς η συμφωνία έχει πολλά οφέλη» εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο εστιάζουν στην επόμενη φάση, που αφορά την επικύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο.

propoli

Σ’ ότι αφορά το δημοψήφισμα της προηγούμενης εβδομάδας, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και πως το μήνυμα που στάλθηκε είναι «να πάμε στο Κοινοβούλιο και να το εφαρμόσουμε». Επίσης σημείωσε πως η χώρα του «δεν χρειάζεται εκλογές «εκτός αν είμαστε υποχρεωμένοι να τις κάνουμε» και συμπλήρωσε πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ παραμένει προτεραιότητα για την κυβέρνησή του, κάνοντας έκκληση για νηφαλιότητα και υπευθυνότητα από την πλευρά των βουλευτών.

«Είμαι ικανοποιημένος με την επιτυχία της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας, όπου όλοι οι αποφασισμένοι πολίτες ρίχνουν την ψήφο τους και έχουν λόγο για την κατεύθυνση την οποία θα πάρει η χώρα μας. Στην προκειμένη περίπτωση, περισσότερο από το 91% έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε εμάς τους πολιτικούς για να πάμε στο Κοινοβούλιο και να το εφαρμόσουμε. Κατ’ αυτή την έννοια τα μηνύματα του επιτρόπου Χαν και ολόκληρης της ΕΕ είναι μια διακριτική και σαφής παρακίνηση προς τους βουλευτές να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησε και αυτό που περιμένουμε να συμβεί. Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι. Συζητούμε διότι είμαι πεπεισμένος ότι η αντιπολίτευση τάσσεται επίσης υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δεν έχω αμφιβολία γι’αυτό. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν αυτοί οι πολιτικοί υπολογισμοί, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία για την χώρα μας» τόνισε συγκεκριμένα ο Ζόραν Ζάεφ.

Loading