«Αναγνωρισμένη “μακεδονική” ταυτότητα»

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την Ελλάδα και την αισιοδοξία της για μια «πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη “μακεδονική” εθνική ταυτότητα» εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, στην κοινή δήλωσή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

propoli

«Αυτή η γενιά “Μακεδόνων” πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον. Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας», δήλωσε σχετικά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Είναι ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας. Είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη “μακεδονική” εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη. Μια και καλή φέρνουμε τη χώρα μας σε μια οικογένεια σταθερών και αναπτυγμένων κρατών».

Ευχαρίστησε τις «αρχές της Μακεδονίας» ο Τουσκ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τέλος της δήλωσής του, ο πρόεδρος Τουσκ ευχαρίστησε τις «αρχές της Μακεδονίας» για την εξαιρετική συνεργασία στο μεταναστευτικό.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η συμφωνία με την Ελλάδα αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς τα κράτη μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Loading