Ζαγοράκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών με πίκρανε

«Η Συμφωνία των Πρεσπών με πίκρανε. Είναι άδικη για τον τόπο και την καταγωγή μας. Την εθνότητα και τη γλώσσα δεν τα πουλάς. Η Ιστορία δεν αλλάζει», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και αρχηγός της Εθνικής Ποδοσφαίρου στο Euro 2004, Θόδωρος Ζαγοράκης, στον FLASH 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», με τον Γιάννη Στρίκο και τον Σταύρο Οραήλογλου.

propoli

Με αφορμή την επέτειο των 15 χρόνων από την κατάκτηση του του Euro 2004, ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε:

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για μένα, συμπληρώνονται 15 χρόνια από την κατάκτηση του Euro 2004. Δεν πηγαίναμε ως απόλυτο φαβορί όμως ξέραμε τις δυνατότητες μας και τι μπορούσαμε να κάνουμε. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Ήταν έκπληξη αλλά όχι τυχαίο. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Αποκλείσαμε όλα τα φαβορί. Χάσαμε τους δυο πρώτους αγώνες αλλά κερδίσαμε άλλα δέκα στη διοργάνωση. Η φανέλα βάρυνε».

Και τόνισε  πως «η τεράστια αυτή νίκη δεν κεφαλαιοποιήθηκε σε συλλογικό επίπεδο όπως θα έπρεπε».

Μάλιστα έστειλε και μήνυμα στα νέα παιδιά να μην απογοητεύονται και να μη το βάζουν κάτω. «Ξεκίνησα από το πουθενά, με όνειρα με δυσκολίες από μετανάστες γονείς. Τα νέα παιδιά δεν πρέπει να απογοητεύονται» είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές για Παπασταθόπουλο

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε και στην εικόνα που έχει σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παίρνοντας θέση υπέρ του Άγγελου Αναστασιάδη στη διαμάχη του ομοσπονδιακού τεχνικού με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

“Σίγουρα έγιναν λάθη, αλλά δεν θα δικαιολογήσω τα παιδιά. Θεωρώ ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ήταν λάθος του να βγει να μιλήσει μετά το ματς, να βγάλει… διάγγελμα και να πει ότι δεν θα περάσουμε. Γιατί αν κερδίσουμε τη Φινλανδία, εγώ πιστεύω ότι είμαστε το απόλυτο φαβορί μετά την Ιταλία. Δεν μπορεί ο αρχηγός να βγαίνει και να λέει ότι δεν θα περάσουμε”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004.

Loading