Για χαμένα χρόνια που περνούν δίχως να υπάρχει φως για ανάπτυξη στο βάθος του τούνελ, έκανε λόγο στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη.
Από την πλευρά της, χαρακτήρισε ως «παγκόσμια πρωτοτυπία» το γεγονός, ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να επουλώσει τις οικονομικές πληγές τις οποίες η ίδια φέρεται να προκάλεσε, όπως η υπερφορολόγηση, ενώ παράλληλα πυρά εξαπέλυσε και κατά του νόμου Κατρούγκαλου.
Μετέπειτα, βάσει και του πορίσματος της Eurostat, το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της φτώχειας, επέρριψε και πάλι ευθύνη στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και στο φλέγον ζήτημα του ”brain drain”. Η κ. Ζαχαράκη υποστήριξε ότι δε δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα στους «καλά» και «ακριβά» εκπαιδευμένους νέους προκειμένου να μείνουν ή να επιστρέψουν και να προσφέρουν στον τόπο τους.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα της Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως ονομάζεται, το οποίο αποτελεί πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και σχετίζεται με την διευθέτηση και την αποπληρωμή των χρεών τόσο των ιδιωτών όσο και των επιχειρήσεων.
Ζήτημα, όπως τόνισε, είναι «να διευθετηθεί άμεσα το ιδιωτικό χρέος», ενώ τόνισε ότι είναι «χρέος» της χώρας να αφομοιώνει τα κόκκινα δάνεια έως και 40%.
«Καιρός να αντιμετωπίσει ο Τσίπρας το ζήτημα της ανομίας στα πανεπιστήμια»
Η κ. Ζαχαράκη, ακόμα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της «βίας» και της «ανομίας» στους δημόσιους πανεπιστημιακούς χώρους, όπου όπως σημείωσε παρατηρούνται έντονα τα φαινόμενα ανομίας, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καταστροφές δημόσιων περιουσιών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τόσο τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ ύψους 20.000 ευρώ, αλλά ούτε και το ρεμπέτικο γλέντι που διοργάνωσε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως υποστήριξε αποτελεί «η αλλαγή του καθεστώτος ασύλου», καθώς και η παραχώρηση σχετικής αυτονομίας στην πανεπιστημιακή κοινότητα προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει παρόμοια περιστατικά.
Ακόμα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πολύκροτη υπόθεση της ΔΕΠΑ, μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας , του κ. Κιτσάκου, ο οποίος «έδειξε» κορυφαία πρόσωπα της κυβέρνησης ότι γνώριζαν για την υπόθεση διαχείρισης του χρέους, της εταιρείας ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι συνολικά 35 βουλευτές κατέθεσαν επερώτηση σχετικά με την υπόθεση.