Ζαχαριάδης: “Αδιαμφισβήτητος ηγέτης ο Αλ. Τσίπρας”

Για τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μίλησε στον flash 99,4 και την εκπομπή “Μιλάμε Πολιτικά” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών Κώστας Ζαχαριάδης.

Ζήτησε να μην εξαντληθεί η συζήτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση του κόμματος, από φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέγραψε ένα σοβαρό εκλογικό ποσοστό. “Βεβαίως η προσπάθεια είναι συλλογική αλλά μεγάλο τμήμα αυτού του αποτελέσματος έχει να κάνει και την προσωπική του την προσπάθεια. Έχει στις προσωπικές του αποσκευές και για αυτό και είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης ότι από το 2008 που είναι πρόεδρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 3-5. Αυτό που μας λείπει δεν είναι η αναγνωσιμότητα και εμπιστοσύνη τον Τσίπρα, αυτό είναι δεδομένο. Αυτό που μας λείπει είναι να γίνουμε ένα σοβαρό, οργανωμένο και γειωμένο πολιτικό κόμμα προκειμένου να αντεπέξελθουμε στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου δεν μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα ο Τσίπρας” ανεφέρε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε συλλογικές διαδικασίες και συλλογική δουλειά προκειμένου να εκφράσουμε όλους αυτούς που μας στηρίζουνε”.

Κατά τον ιδιο, “κανένα κόμμα δεν παραμένει στατικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε χρειάζεται τώρα να φύγουν κάποιοι παλιοί για να έρθουν κάποιοι καινούργιου. Αλλά σε όλους αυτούς που έχουν ξεκινήσει από το 3-5% να προστεθούν και άλλοι. Να προχωρήσουμε συλλογικά μπροστά”.

Για την πιθανότητα μετεγγραφών από στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι υπάρχει κινητικότητα. “Αν πάμε 10-20 χρόνια πίσω θα δούμε ότι όσοι τότε ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, σήμερα επιλέγουν το ΣΥΡΙΖΑ”.

Αυτονόητο είναι ότι η προοδευτική παράταξη πρέπει να ενωθεί και να συναντηθεί. Αυτήν την ευθύνη, εκτιμώ, ότι ο κόσμος την έχει αναθέσει από το 2012 στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα άλλωστε δεν είναι εκκλησίες. Μέχρι το 2020 πρέπει να φτιάξουμε την Προοδευτική Παράταξη του μέλλουντος. Μακάρι να μπορούσε να ενωθεί σε κάποια ζητήματα η προοδευτική, δημοκρατική και η αριστερή αντιπολίτευση. Δεν μπορώ να προκαταλάβω τη στάση αυτών των πολιτικών σχηματισμών αλλά όσα περισσότερα είναι τα ζητήματα που έχουμε κοινές τοποθετήσεις τόσο μεγαλύτερο θα είναι το φρένο θα μπορούμε να βάλουμε στην εξαλλοσύνη τη δεξία του Κυρ.Μητσοτάκη”.

Για ρεκόρ αρνητικών εκπλήξεων από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο κ. Ζαχαριάδης.

«Μας έλεγαν προεκλογικά για την αριστεία και μετά τις εκλογές άλλαξαν το νόμο για την πρόσληψη του αρχηγού της ΕΥΠ. Δεν υπήρχε κανένας άλλος για να προσληφθεί για αυτή τη θέση;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, αγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης η δήλωση του πρωθυπουργού για δανεισμό των γλυπτών του Παρθενώνα. “Είναι πρωτοφανής η δήλωση αυτή που δημιουργεί ζήτημα και εμπλοκή” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναρωτήθηκε ότι αν με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τη μεσαία τάξη.

“Η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση που διαχειρίζεται ένα σπουδαίο κοινωνικό αγαθό. Ναι σε διορθωτικές παρεμβάσεις, για να ορθοποδήσει η ΔΕΗ. Να μπορέσει να δώσει η κυβέρνηση τις οφειλές από τα ΥΚΩ, να συνεχίσει η τιτλοποίηση των οφειλών, να κηνυγήσουν τους μεγαλοοφειλέτες, να αξιοποίησουν εργαλεία όπως αυτό της ρύθμισης οφειλών με δόσεις,” σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

 

Loading