Ζαχαριάδης: «Αντιπερισπασμός η υπόθεση Πετσίτη»

Θετικό εκτίμησε ότι θα είναι το πρόσημο του 2018, ειδικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

propoli

Ερωτηθείς, σε σχέση με τον απολογισμό του έτους, το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, από την πλευρά του, αντιτάχθηκε στην λογική των πανηγυρισμών  και των success stories, παρόλο που «φέτος έκλεισε ο κύκλος των μνημονίων για τη χώρα».

Από την πλευρά του, αποτιμώντας το πολιτικό έργο της κυβέρνησης με αφορμή το τέλος του έτους εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση έβγαλε εις πέρας ένα δύσκολο μνημονιακό πρόγραμμα με παρεμβάσεις», ενώ τόνισε ότι παράλληλα «η κυβέρνηση προέβη σε αποφασιστικές παρεμβάσεις στην υγεία, την πρόνοια τα δημόσια έργα, και την ψηφιακή πολιτική».

Παράλληλα, όμως από την πλευρά του, τόνισε ότι έχουν διαμορφωθεί σημαντικές αδράνειες για δεκαετίες γεγονός που πολλές φορές στάθηκε εμπόδιο στη πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

Σε σχέση με την υπόθεση Πετσίτη, ο κ. Ζαχαριάδης την χαρακτήρισε ως εκστρατεία «προσπάθειας επικοινωνιακού αντιπερισπασμού από την αντιπολίτευση, προκειμένου να μην φωτιστεί τόσο το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων, όσο και του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού».

Σε σχέση με τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στον τομέα της παιδείας, και με ορισμένες διατυπώσεις που εκφράστηκαν σε σχέση με το ζήτημα των κριτηρίων, ο κ. Ζαχαριάδης, δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα μη αξιοκρατικών κριτηρίων», ενώ πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις αποτελούν απάντηση από την κυβέρνηση στο πως θέλουμε να υποστηρίξουμε τη νέα γενιά».

Loading