Ζαχαριάδης: «Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τις περικοπές συντάξεων»

Την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία ουδόλως ενδιαφέρεται για τις περικοπές των συντάξεων παρά μόνο για το πολιτικό κόστος που θα επωμιστούν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».

propoli

«Τους έχει πιάσει τρομερός καημός και γι’ αυτό έκαναν το πολύ… έξυπνο από στρατηγικής άποψης, την ώρα που η χώρα συζητούσε το ζήτημα του χρέους, αυτοί έβαζαν στο δημόσιο διάλογο σε Ελλάδα και Ευρώπη το θέμα της περικοπής των συντάξεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χατζηδάκης, κόντεψε να κάνει παρατήρηση από βήματος της Γερουσίας στον καθ’ ύλην αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών, επειδή τόλμησε να πει ότι και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε».

Μάλιστα ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι «η ΝΔ σε αυτό το ζήτημα δεν ενδιαφέρεται για τις περικοπές των συντάξεων. Ενδιαφέρεται να γίνουν για να φορτωθεί το πολιτικό κόστος ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο Δραγασάκης, ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να απολαύσει η ίδια πολιτικά οφέλη».

Σ’ ότι αφορά το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι μειώσεις στις συντάξεις, ο Κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι αυτό «που έχει σημασία, είναι αυτό που είπε ο κ. Μοσκοβισί. Να περιμένουμε δηλαδή το φθινόπωρο τα στοιχεία της οικονομίας, του πλεονάσματος, του ΕΦΚΑ. Εάν είναι θετικά, βεβαίως και θα πρέπει να εξετάσουμε πολιτικά και τεχνοκρατικά, όλες τις δυνατότητες προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κοινωνικός πόνος».

Loading