Ζητήματα εκπαίδευσης των αποδήμων στη συνάντηση Διαματάρη-Ζαχαράκη

Με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Διαματάρη, η συνάντηση έγινε σε κλίμα γόνιμης και φιλικής συνεργασίας και συζητήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης των αποδήμων Ελλήνων.

Στο ζήτημα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα ομογενειακά σχολεία, όπως γίνεται γνωστό, ο κ. Διαματάρης αναφέρθηκε στη σημασία της διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο εξωτερικό σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται αλλά και τις ανάγκες των σχολείων. Παράλληλα, αναγνώρισε την ανάγκη αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αλλά και της επιμόρφωσης τους πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

propoli

Αναφορικά με τα σχολικά βιβλία, επισημαίνεται πως ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η σειρά των βιβλίων που χρησιμοποιείται σήμερα από τα περισσότερα σχολεία είναι προσαρμοσμένη για παιδιά που μιλούν την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα, εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτούνται μόνο μικρές βελτιώσεις. Τέλος, ο κ. Διαματάρης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της ηλεκτρονικής διδασκαλίας και του ψηφιακού σχολείου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να είναι σε θέση να προσφέρει on-line εκπαίδευση στα επόμενα 1-2 χρόνια.

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, αναφέρθηκε αρχικά στη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου για ενίσχυση της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και υπογράμμισε την πρόθεση του υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες των ομογενειακών σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζεται η έγκριση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών για θέσεις του εξωτερικού νωρίτερα για την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε αφενός να υπάρχουν τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια για επιμόρφωση τους και αφετέρου να γίνει εγκαίρως ο απαραίτητος από μέρους τους οικογενειακός προγραμματισμός πριν την αναχώρηση τους.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading