Ζουράρις: «Είμαι αριστερός και δεν ρίχνω την κυβέρνηση»

Μία εντελώς διαφορετική στάση από αυτή που κρατάει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων φαίνεται να κρατά, ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Ζουράρις, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εγώ που είμαι αριστερός, δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση».

propoli

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του τέθηκε για την κυβερνητική συμμαχία και αν αυτή θα παραμείνει ως έχει, λίγα λεπτά προτού ο Πάνος Καμμένος ζητήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος ή εκλογές προκειμένου να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κ. Ζουράρις απάντησε: «Ιδέα δεν έχω».

Ενώ για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τόνισε ότι από το 2001 ζητεί δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα και πρόσθεσε ότι η σύνθετη ονομασία που περιέχει τον όρο «Μακεδονία» του «γυρνά τα άντερα» και δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «έτσι, δεν πέφτει μία κυβέρνηση, διότι για να πέσει πρέπει να μην πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης».

Επίσης σημείωσε ότι «υπάρχει η πιθανότητα να εξαντλήσει τη θητεία της η κυβέρνηση, αλλά εγώ που είμαι αριστερός δεν πρόκειται να τη ρίξω» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Δεν είναι ασύμβατο να διαφωνώ ριζικά με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ούτε με μία συγκεκριμένη πράξη να ικανοποιήσω τη Νέα Δημοκρατία».

“Κάτι τρέχει στα γύφτικα αν δεν είμαστε στην επόμενη Βουλή”

Όσο για το αν μπορεί να συμπορευτεί με μία κυβέρνηση που διαφωνεί, είπε «εντελώς, αφού ως προς τα θέματα της α, β πολιτικής έχω κάποια άποψη. Στο θέμα του Σκοπιανού μου γυρνάν τα άντερα».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η ΑΝΕΛ θα είναι στην επόμενη Βουλή μετά τη φθορά που έχουν υποστεί στο θέμα του Σκοπιανού, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάτι τρέχει στα γύφτικα αν δεν είμαστε στη Βουλή. Το ουσιώδες είναι το όνομα, διότι η συγκεκριμένη συμφωνία του Τσίπρα με τους Σκοπιανούς είναι καλή, υπό τις παρούσες συνθήκες της χρεοκοπημένης Ελλάδας».

Loading