Ηλικιακό κόφτη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ βάζει ο Μητσοτάκης

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Ηλικιακό «κόφτη» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι αποφασισμένος να βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να στείλει προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα ανανέωσης σε πρόσωπα και λογικές.

propoli

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να καταδείξει πως οι εξαγγελίες του περί ουσιαστικής αλλαγής του προφίλ του κόμματος δεν είναι κενές περιεχομένου, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν την εκλογή τους στην επόμενη Βουλή.

Την ώρα, λοιπόν, που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στελεχών να συμπεριληφθούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πάρει δύσκολες αποφάσεις αφήνοντας εκτός μάχης πολιτευτές με «βαρύ» κομματικό βιογραφικό και αρκετές θητείες στο κοινοβούλιο.

Με τη σχετική αξιολόγηση προσώπων να έχει ολοκληρωθεί, οι μόνοι που μπορούν να αισθάνονται σίγουροι είναι οι εν ενεργεία βουλευτές. Όλοι οι άλλοι θα πρέπει να περιμένουν τις τελικές αποφάσεις της Πειραιώς.

Αυτοί που φεύγουν…

Παρόλα αυτά υπάρχουν ήδη ορισμένα κομματικά στελέχη που έχουν ήδη πάρει το μήνυμα και φρόντισαν να αποχωρήσουν πριν τους… φύγουν. Ένας από αυτούς είναι ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ο οποίος άνοιξε μόνος του την πόρτα της εξόδου από το περασμένο καλοκαίρι, ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Το ίδιο λέγεται πως θα ισχύσει και με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Εκτός ψηφοδελτίων φημολογείται, επίσης, πως θα μείνουν οι Μανώλης Μαυρομάτης και Αργύρης Ντινόπουλος, με τον τελευταίο να διεκδικεί ως υποψήφιος δήμαρχος το δήμο Βριλησσίων, ενώ κάτι αντίστοιχο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη στα Γρεβενά, τον Νίκο Καντερέ στην περιφέρεια Αττικής, τον Ζήση Τζηκαλάγια στην Καστοριά, τον Μιχάλη Ταμήλο στα Τρίκαλα, τον Άκη Γεροντόπουλο και τον Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο στον Έβρο, τον Γιώργο Καλαντζή στην Καβάλα, τον Θόδωρο Πασσαλίδη στο Κιλκίς, καθώς επίσης και με τον Θεόφιλο Λεονταρίδη στις Σέρρες.

…Και αυτοί που επιστρέφουν

Εκτός από εκείνους που… φεύγουν από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, υπάρχουν και εκείνοι που επιστρέφουν, όπως για παράδειγμα ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης στη Ροδόπη, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος  στη Β΄ Αθηνών και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που επανακάμπτει.

Την κατάρτιση των ψηφοδελτίων μελετούν ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας και ο σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου του κόμματος Τάκης Θεοδωρικάκος, για τον οποίο φημολογείται πως θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Loading