ΙΝΤΙΜΕ

Η Αχτσιόγλου και οι άλλοι της ευρωκάλπης

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, θα αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα συμπληρωθεί και με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και με νέα πρόσωπα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Σίγουροι υποψήφιοι θα πρέπει, επίσης, να θεωρούνται η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, καθώς κι ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης για χάρη των οποίων, άλλωστε, άλλαξε κι ο νόμος προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να κατέλθουν για την Ευρωβουλή.

Πέρα, εξάλλου, από τα ονόματα για τα οποία έχουμε ήδη γράψει (Νίκος Φίλης, Γιάννης Ραγκούσης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μουζέλης, Τάνια Καραγιάννη, Θοδωρής Δουλουμπέκης) έντονα ακούγεται και το όνομα του καθηγητή στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών Σωτήρη Βαλντέν.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του αύριο Σάββατο στην πανηγυρική εκδήλωση της παρουσίασης του σχήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, αναμένεται να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στο ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας στο παρελθόν το κάλεσμα για συστράτευση.

Όπως, όμως, μας λένε έμπειρα κομματικά στελέχη, η τελική στάση της Κουμουνδούρου απέναντι στη Χαριλάου Τρικούπη θα καθοριστεί από τους συσχετισμούς που θα δημιουργήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και τη στάση που θα κρατήσει απέναντί τους η Φώφη Γεννηματά, η οποία στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματός της αποκήρυξε συνεργασία του με τη ΝΔ.

Για νέες συμφωνίες στην Κίνα

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές προβάλλουν ως απάντηση στους φόβους που δημιουργούνται για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά το δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου.

Πέρα από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις ενστάσεις του ΚΑΣ, ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να κλείσει στο Πεκίνο σειρά νέων συμφωνιών.

Την επόμενη Τετάρτη, 10 Απριλίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Brexit και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Αμμάν για να λάβει μέρος στην τριμερή Ελλάδας- Κυπριακής Δημοκρατίας- Ιορδανίας.

Η κυβέρνηση δίνει έμφαση στη συνεργασία με την Ιορδανία κι ως αντιστάθμισμα στον αραβικό κόσμο της συνεργασίας της με το Ισραήλ.

Loading