INTIME (φωτ. αρχείου)

Η Γεροβασίλη υπόσχεται «αποκατάσταση» της αδικίας σε αστυνομία – πυροσβεστική

«Σταδιακά θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με τα μισθολογικά των Σωμάτων Ασφαλείας.

propoli

Από τα Ιωάννινα όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και την Πυροσβεστική, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Περσέας» το οποίο επεξεργάστηκε το Αρχηγείο και εφαρμόζεται εδώ και 2 μήνες με σημαντικά, όπως είπε, αποτελέσματα.

«Φιλοδοξούμε σε μια καλύτερη συζήτηση και εξειδίκευση ανά περιοχή. Ξεκινήσαμε από την Ήπειρο, θα το συνεχίσουμε και σε όλη την Ελλάδα. Ο άμεσος διάλογος της πολιτικής ηγεσίας και των ανθρώπων που είναι καθημερινά στο δρόμο, είναι αυτό που θα δώσει τα καλύτερα εχέγγυα επιτυχίας, σε αυτό το εγχείρημα», επεσήμανε η υπουργός.

«Επηρέασε και την αστυνομία η κρίση»

Παράλληλα, ανέφερε πως «ο οδοστρωτήρας της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσουν και την Αστυνομία τόσο σε αριθμό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές», ενώ υπενθύμισε, πως το 2013-14 επί υπουργίας Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μια νύχτα καταργήθηκαν 8.700 οργανικές θέσεις ανά την Ελλάδα.

Μάλιστα προσέθεσε ότι αυτές οι θέσεις, τα επόμενα χρόνια, με δημοσιονομικούς περιορισμούς ήταν αδύνατον να καλυφθούν και να αναπροσαρμοστούν, με αποτέλεσμα τη μείωση του δυναμικού και ελλείψεις στις υποδομές.

Ωστόσο, υπογράμμισε, η χώρα ανακάμπτει και καταβάλλεται προσπάθεια, με βήματα συνειδητά και μεθοδευμένα, να ενισχυθεί η ΕΛΑΣ σε όλα όσα χρειάζεται.

Loading