«Έχουμε μαυρίσει αλλά βγαίνουμε από τα μνημόνια»

Δήλωση που συζητηθεί σχετικά με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

propoli

Επιπλέον σε ερώτηση για τις ευθύνες της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα. Αντιλαμβάνομαι ότι η ζωή των ανθρώπων έχει μαυρίσει αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια και αυτό δεν μπορεί να συνδέεται, χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση».

Επίσης ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και πως μέχρι την ημέρα εκείνη η κυβέρνηση έχει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο.

Τέλος σχετικά με το αν υπάρχει εξέλιξη με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη σημείωσε πως «δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειες μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω  πότε θα αποφυλακιστούν, αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των δύο στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική».

Επίθεση προς τη ΝΔ

Επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Φώτης Κουβέλης. Τόνισε ότι «η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η ΝΔ την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;».

Loading