INTIME

«Η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων με τη συμφωνία των Πρεσπών»

Για το Σκοπιανό, τη συμφωνία των Πρεσπών και το ρόλο της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

propoli

«Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη Πρωτεύουσα των Βαλκανίων, καρδιά της Βαλκανικής Συνανάπτυξης, κόμβο εμπορίου και οικονομικών συναλλαγών, Γέφυρα πολιτισμών. Όχι φράχτη, όχι πόλη με γυρισμένη τη πλάτη στους γείτονές της και στην οικονομική της ενδοχώρα.

Στη Θεσσαλονίκη δεν αξίζει η μιζέρια, δεν αξίζει η μισαλλοδοξία, δεν αξίζει ο φόβος, το μίσος και ο διχασμός, στη Θεσσαλονίκη αξίζει μονάχα να φύγει μπροστά.

Με αυτόν τον ανοιχτό ορίζοντα, με αυτοπεποίθηση και κατανόηση, με διάθεση συνεργασίας και επικοινωνίας προσεγγίζουμε και όλους τους γείτονες μας. Αυτό κάνουμε στην οικονομία και το εμπόριο. Αυτό κάνουμε στον πολιτισμό. Αυτό και στις διεθνείς μας σχέσεις.

Πρότυπο αυτής της στάσης είναι και η συμφωνία που πετύχαμε με τους βόρειους γείτονές μας, η συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή ανοίγει τη Θεσσαλονίκη, ανοίγει τη Β. Ελλάδα, ανοίγει τους Έλληνες στον κόσμο και κυρίως μετατρέπει τη χώρα μας σε παράγοντα λύσεων και πόλο σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και καθιστά την Θεσσαλονίκη και πάλι πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Loading