Η κεντροδεξιά πτέρυγα ανάχωμα στις διαρροές από ΑΝΕΛ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Η Προοδευτική Συμμαχία σηματοδοτεί τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά.

Τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν και κάποια “ορφανά” της Κεντροδεξιάς, είτε προέρχονται από τους ΑΝΕΛ είτε από τη ΝΔ.

Οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι αυτές των Κατερίνας Παπακώστα, Έλενας Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη, Τέρενς Κουίκ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αλλά και του Βαγγέλη Αντώναρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να αξιοποιήσει όλους τους παραπάνω κι όχι μόνο προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ- το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές- οι οποίοι θα ψηφίσουν ΝΔ στις 7 Ιουλίου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως υπάρχει κάποια γκρίνια από ορισμένα από αυτά τα στελέχη γιατί δεν είχαν ειδοποιηθεί ακόμα, τουλάχιστον μέχρι χθες Δευτέρα βράδυ, για το αν θα είναι υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί η δική τους κεντροδεξιά συνιστώσα δεν εκπροσωπείται στον πρωινό καφέ, σε αντίθεση με τη “Γέφυρα”, η οποία εκπροσωπείται από τους Γιάννη Ραγκούση και Νίκο Μπίστη.

Όπως πληροφορείται, πάντως, το Politik τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα διακήρυξη την οποία θα υπογράφουν δεκάδες μεσαία κεντροδεξιά στελέχη με την οποία θα δηλώνουν τη στήριξή τους στον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν πρόκειται μόνο για πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ, αλλά και για καραμανλικούς δεξιούς που παρέμειναν ανενεργοί από την εποχή που ο Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από την πρωθυπουργία της χώρας το 2009.

“Κοινωνική συνοχή και καλύτεροι μισθοί”

Όσον αφορά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι για να μπορέσει να έρθει η βιώσιμη και κοινωνικώς δίκαιη ανάπτυξη απαιτούνται καλύτεροι μισθοί και μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή.

Από την άλλη, το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, δηλαδή στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στη συγκράτηση του μισθολογικού κόστους και στις μεγάλες φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις.

Επομένως, κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν δύο διαφορετικά ιδεολογικά και πολιτικά προγράμματα πάνω στα οποία θα κληθεί να πάρει θέση ο ελληνικός λαός.

Loading