Η κυβέρνηση αποτάσσεται τον Πετσίτη

Μάχη ώστε να μην τραβήξει εις μάκρον η υπόθεση Πετσίτη, δίνει η κυβέρνηση και ήδη ο πρώην στενός του συνεργάτης Νίκος Παππάς δήλωσε ότι σταμάτησε να συνεργάζεται μαζί του από το 2016.

propoli

Πάντως, παρά τις προηγούμενες προσπάθειες της κυβέρνησης να θεωρηθεί ως λήξαν το ζήτημα, ο Νίκος Παππάς αναγκάστηκε να βγει και να δηλώσει ότι “από το 2016 σταμάτησε η συνεργασία” τους.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι πρόκειται για «συναλλαγές ιδιωτών, ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει».

Μάλιστα έκανε αναφορά στο επιχείρημα ότι η υπόθεση αναδείχθηκε για λόγους «αντιπερισπασμού», ενώ τόνισε ότι ο Μανώλης Πετσίτης συνεργαζόταν με εταιρείες που βρίσκονταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση:

«Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Εχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά. Ο Μανώλης Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου», δήλωσε στο News 247.

Κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι όλη αυτή η σπουδή από την πλευρά της αντιπολίτευσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα επανήλθαν στην δημοσιότητα τα χρέη των κομμάτων προς τις  Τράπεζες (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), ενώ κατά πληροφορίες, αναμένονται εξελίξεις και στην υπόθεση Novartis.

Παραπέμπουν επίσης, στην ανακοίνωση της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος που ερευνά τον κ. Πετσίτη η οποία έχει χαρακτηρίσει με  ανακοίνωσή της ως ψευδή τα δημοσιεύματα που αφορούσαν το δικό της κομμάτι ερευνών, μιλώντας για καταφανή διαστρέβλωση πληροφοριών και μεθοδεύσεις.

«Για να τελειώνει λοιπόν η παραφιλολογία, ο κ. Πετσίτης ελέγχεται από τις Αρχές», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί παράγοντες.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μάλιστα όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση είπε ότι θα πρέπει «Να προχωρήσουν οι έρευνες. Αυτά τα δημοσιεύματα αποτυπώνουν την αμηχανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει να μιλήσει ούτε για οικονομία, ούτε για εξωτερική πολιτική και κάνει φτηνούς αντιπερισπασμούς».

Loading