INTIME

“Η κυβέρνηση δουλεύει για Μαρινάκη-Λάτση”

Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαροι για το λόγο που η κυβέρνηση με φωτογραφική τροπολογία επιχειρεί να απομακρύνει την Βασιλική Θάνου από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της, κι αυτός για τους ίδιους έχει το ονοματεπώνυμο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Κομματικές πηγές υποστηρίζουν πως η κυρία Θάνου έχει ενοχλήσει τα μιντιακά συμφέροντα του γνωστού εφοπλιστή, ιδίως αυτά που σχετίζονται με τη διανομή του Τύπου, και υπογραμμίζουν πως η επίμαχη τροπολογία μάλλον συντάχθηκε από τον ίδιο κι όχι σε κάποιο κυβερνητικό γραφείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει, μέσω του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του, Δημήτρη Παπαδημούλη, άμεσα σχετική ερώτηση στην Κομισιόν για παραβίαση της Κοινοτικής νομοθεσίας.

Στο ίδιο επιθετικό στιλ κινείται η αξιωματική αντιπολίτευση και για την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου ως επικεφαλής των ΕΛΠΕ, την οποία θεωρούν εξυπηρέτηση στον Όμιλο Λάτση, όπως άλλωστε και την τελευταία τροπολογία για το Ελληνικό.

Παραλλήλως, αυξάνεται η ανησυχία στο ΣΥΡΙΖΑ και για το πρόσωπο του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ύστερα από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις τόσο για το επαγγελματικό του παρελθόν όσο και για την επιστημονική του επάρκεια.

Στο μεταξύ, όσοι έχουν απομείνει στην Κουμουνδούρου και δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τις ζυμώσεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, το οποίο αναζητά ταυτότητα και στο οποίο πληθαίνουν οι φωνές που καλούν την ηγεσία του για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», λένε χαρακτηριστικά.

Στέκονται και στη συνέντευξη Ζάεφ

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου στέκονται και στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον Γιώργο Λιάνη και ιδίως στο σημείο όπου αναφέρεται στις τρεις προϋποθέσεις για την επίλυση του Μακεδονικού- σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes- που είχαν θέσει ο ελληνικός λαός και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και οι οποίες τηρήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, της Βόρειας Μακεδονίας μίλησε για ακόμα μια φορά με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα.

Loading