IN TIME

Η κόντρα Δένδια – Γεωργιάδη διχάζει τη ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Δίχως τέλος μοιάζει η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Νίκο Δένδια-Άδωνι Γεωργιάδη και η οποία διχάζει τη Νέα Δημοκρατία.

propoli

Δίνοντας συνέχεια στο πολιτικό μπρα ντε φερ που ξεκίνησε μεταξύ τους στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Νίκος Δένδιας -σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ-1- φρόντισε να κρατήσει ιδεολογικές αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, τονίζοντας πως μέσα σε ένα μεγάλο κόμμα όπως η ΝΔ «υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές γνώμες», διευκρινίζοντας ωστόσο πως η συνισταμένη όλων εκφράζεται δια του αρχηγού. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν βρίσκεται σε κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε κάτι τέτοιο, επισήμανε όμως πως τους δυο τους τους χωρίζει «μεγάλη διαφορά ύφους».

Η τελευταία φράση του, σε συνδυασμό με την αναφορά του πως «δεν λέω να αφήσουμε την δεξιά μας άποψη αλλά αν πρόκειται για τη δεξιά της δεξιάς μας “δεν θα πάρω”. Χρυσή Αυγή δεν είμαστε», πυροδότησε νέο κλίμα έντασης στις σχέσεις των δυο ανδρών.

Στην αντεπίθεση ο Άδωνις

Σε δική του συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην ρίξει περαιτέρω λάδι στη… φωτιά. Αρχικά αποκάλεσε «καλό του φίλο» τον Νίκο Δένδια, επισημαίνοντας πως «κακώς παρουσιάζεται ως διαφωνία μας ότι η ΝΔ είναι κόμμα πατριωτικό και όχι εθνικιστικό. Και εγώ αυτό λέω. Να λοιπόν ένα ακόμη σημείο συμφωνίας μας και όχι διαφωνίας μας» τόνισε σε μια από τις απαντήσεις του. Ωστόσο, κλείνοντας το θέμα, επιφύλαξε ένα… βιτριολικό σχόλιο για τον κατά τα άλλα «καλό» του φίλο. «Διάβασα τον κ. Δένδια να αναφέρει ότι κάθε φορά τον εκπλήσσει ο κ. Τσίπρας με αυτά που κάνει. Ότι δηλαδή ο κ. Δένδιας έχει μια διάθεση πιο ευμενή, μια διάθεση ειλικρινούς διαλόγου με την άλλη πλευρά και κάθε φορά ο κ. Τσίπρας κάνει μια κίνηση και τον εκπλήσσει. Ε, εγώ δεν εκπλήσσομαι με τον κ. Τσίπρα, διότι έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται» σχολίασε δηκτικά.

Πριν την τοποθέτηση Γεωργιάδη, εξίσου αιχμηρές κατά του Νίκου Δένδια ήταν και οι αναφορές τόσο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, όσο και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

«Δεν θα έπρεπε κάποτε να ξεκαθαριστεί τι είναι Δεξιά και τι Δεξιά της Δεξιάς; Ο κρατισμός, οι φόροι, η ατελείωτη ρουσφετολογία, οι παρεμβάσεις στην αγορά και τα τεράστια ελλείμματα είναι Δεξιά πολιτική;» αναρωτήθηκε μέσω Twitter ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Για να ακολουθήσει σε ανάλογο ύφος και ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος επιχείρησε μια σύγκριση ανάμεσα στους Δένδια-Γεωργιάδη. «Αναρωτηθείτε: Αν κατέβαιναν στην ίδια περιεφέρεια -οποιαδήποτε περιφέρεια- ο Νίκος Δένδιας και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ποιος θα υπερίσχυε και δη εμφατικά; Αυτά. Καλή Σαρακροστή» έγραψε με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Επιχειρεί να σβήσει τη φωτιά η Πειραιώς…

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να σβήσει τη… φωτιά αντιλαμβανόμενη πως αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις «τσαλακώνουν» το προφίλ του κόμματος. «Αλίμονο αν είχαμε όλοι στη Νέα Δημοκρατία το ίδιο ύφος. Αλίμονο αν ήμασταν όλοι ίδιοι. Αλίμονο αν εκφραζόμασταν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ξέρετε, οι διαφορές του ύφους δεν συνιστούν ουσιώδεις διαφορές στην πολιτική η οποία καθορίζεται από τον Πρόεδρο και τα αρμόδια όργανα του κόμματος» εξήγησαν κομματικά στελέχη.

 

Loading