IN TIM

Η Νέα Δημοκρατία «οργώνει» τη Β. Ελλάδα

Του Χρήστου Τσαλικίδη
“Οργώνει” τη Βόρεια Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ με περισσότερες από 250 επισκέψεις κομματικών κλιμακίων σε όλους τους νομούς της Β. Ελλάδας, 17 κεντρικές  εκδηλώσεις στη Μακεδονία και 13 μεγάλες εκδηλώσεις των γραμματειών στη Θεσσαλονίκη, με περίπου 100 ομιλητές.

propoli

Με εντολή του προέδρου του κόμματος, από τις 3 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, η Πειραιώς ετοιμάζει φθινοπωρινή εξόρμηση στην οποία θα συμμετέχουν βουλευτές, τομεάρχες, γραμματείς, μέλη της πολιτικής επιτροπής, η ΟΝΝΕΔ, η διοικούσα επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, καθώς και τοπικά στελέχη.

Για τρίτη συνεχή χρονιά η ΝΔ επιμένει να «σπάει» τα εθιμοτυπικά όρια των πολιτικών επισκέψεων που είχαμε συνηθίσει κατά το παρελθόν στη ΔΕΘ. Βάζει τον πολίτη στο επίκεντρο και με την ίδια παρούσα στην κοινωνία αφουγκράζεται τις ανάγκες της. Συνομιλεί μαζί της και από κοινού συνδιαμορφώνουν την επόμενη ημέρα. «Η ΝΔ σύσσωμη στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην κοινωνία που μοχθεί, που παράγει, που εργάζεται και που αισιοδοξεί» όπως εξηγεί ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης.

Στις συνολικά 30 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 14 Σεπτεμβρίου σε όλη της Βόρεια Ελλάδα, θα παραστούν περίπου 100 ομιλητές. Τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την επιστήμη και επιχειρηματικότητα, την ψήφο στους απόδημους, τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις προκλήσεις της επόμενης κυβέρνησης σε οικονομία και ασφάλεια, τις πολιτικές για την προστασία της οικογένειας, την καινοτομία και ανταγωνιστικότητα, το ρόλο της αυτοδιοίκησης στη σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού, τους Ρομά, τα νέα δεδομένα στα Βαλκάνια και φυσικά τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Επενδύουμε στην Ελλάδα των έργων»

Εξηγώντας το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της 83ης ΔΕΘ, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. «Στέλνουμε μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητες των Ελλήνων. Δίνουμε έμφαση στο μέλλον, ενώ η κυβέρνηση ασχολείται με το χθες. Βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, μαζί με τους πολίτες, ενώ η κυβέρνηση κρύβεται. Επενδύουμε στο αύριο της χώρας, ενώ η κυβέρνηση φυγομαχεί. Επενδύουμε στην Ελλάδα των έργων, της ενότητας και της προόδου, ενώ η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση και το διχασμό» πρόσθεσε.

«Εκλογές το συντομότερο δυνατόν»

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα επικαιρότητα στην Πειραιώς επιμένουν ότι το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν διότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ήδη κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στον τόπο.

«Ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Κατά συνέπεια αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα, εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους αμετακίνητοι» σχολιάζουν δηκτικά πηγές του κόμματος, εξηγώντας πως «εμείς  θα επιμείνουμε σε κάθε γωνία της Ελλάδος να μιλάμε για το μέλλον, για ενότητα,  για τη μεγάλη ανάγκη που έχει  η πατρίδα μας να κάνει μια δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση».

Loading