Η ΝΔ «κλείνει» τα 44 ανανεώνοντας σήμα και προσωπικό

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη ΝΔ καθώς «κλείνει» τα 44 χρόνια παρουσίας στα πολιτικά δρώμενα και ανανεώνεται αλλάζοντας σήμα και -σταδιακά- πολιτικό προσωπικό.

propoli

Η πανηγυρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη φιλοδοξεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα «γαλάζιας» συσπείρωσης και ενότητας. Παράλληλα όμως θα σηματοδοτήσει τη διεύρυνση του κόμματος σε επίπεδο κοινωνίας. «Στόχος μας δεν είναι να θυμηθούμε μονάχα το ένδοξο παρελθόν, αλλά να οραματιστούμε ένα καλύτερο μέλλον» τονίζουν στο Politik υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη που έχουν το γενικό πρόσταγμα στην γενέθλια εκδήλωση.

Σε αυτήν αναμένονται συνολικά περίπου 800 άτομα και έχουν προσκληθεί όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος, οι πρώην γραμματείς της πολιτικής επιτροπής, ιστορικά στελέχη, το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ και φυσικά τα μέλη του Μητρώου Στελεχών.

«Σύγχρονο, πρωτότυπο και δυναμικό» το νέο σήμα

Το αποκορύφωμα της πανηγυρικής εκδήλωσης θα είναι η παρουσίαση του νέου λογότυπου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το νέο σήμα έχει σχεδιάσει εθελοντής, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα είναι «σύγχρονο, πρωτότυπο και δυναμικό». Ο πυρσός λέγεται πως θα παραμείνει στη θέση του, προσαρμοσμένος ωστόσο στη νέα εποχή, ενώ η μεγάλη αλλαγή λέγεται πως θα είναι στην απουσία περιγράμματος ώστε να συμβολίσει γραφιστικά το άνοιγμα του κόμματος σε πρόσωπα εκτός Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά στα χρώματα, θα παραμείνουν κυρίαρχα το μπλε και το άσπρο.

Μέσω των αλλαγών που επιχειρεί στην εικόνα της, η Νέα Δημοκρατία θέλει να συνθέσει την ιστορική συνέχεια με τις διαχρονικές ιδέες και την ανανέωση σε προγραμματικό λόγο και πρόσωπα. Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης είναι πράξη πολιτικής ευθύνης και όχι ευκαιριακή σημαία επικοινωνιακού χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2016 μέχρι και σήμερα περίπου 2.000 άτομα αξιολογήθηκαν μέσω του Μητρώου Στελεχών, εντασσόμενοι στις γραμματείες, τους τομείς και τις άλλες κομματικές δομές.

«Συνθέτοντας την εμπειρία των παλιών με την ορμή και τις “φρέσκιες” ιδέες των νέων στελεχών μας η ΝΔ εκσυγχρονίζεται, αλλάζει, βελτιώνεται και προχωρά με το βλέμμα στο μέλλον» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Αυγενάκης: «Με αφετηρία την ιστορία και τις αρχές μας»

Τη μετάβαση του κόμματος στη νέα εποχή τονίζει στο μήνυμά του και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης:  «Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη, δημοκρατική, λαϊκή παράταξη του τόπου, που κατοχύρωσε δημοκρατικές ελευθερίες και κατήργησε αποκλεισμούς. Η παράταξη που ένωσε τους Έλληνες και καθιέρωσε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένοντας πάντα πιστή στις αρχές και τις αξίες της, τα τελευταία τρία χρόνια με αρχηγό τον Κ. Μητσοτάκη, εισήλθε σε μια νέα εποχή. Εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα που ακούει κι ενδυναμώνει τη φωνή του κάθε πολίτη που θέλει να παράξει πολιτική.

Με αφετηρία την ιστορία και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, όλοι μας ενωμένοι θα οδηγήσουμε την Παράταξη, στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές του μέλλοντος, εκφράζοντας γνήσια το αίτημα για ένα άλμα πιο μεγάλο από την φθορά της εποχής. Το αξίζουμε. Και θα το πετύχουμε όλοι μαζί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Loading