INTIME

Η τραγωδία στην Αττική κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Βουλής

Σε κλίμα συγκίνησης, συζητήθηκαν οι επίκαιρες ερωτήσεις στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, που έγιναν υπό τη σκιά της χθεσινής ανείπωτης, όπως τονίστηκε, τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, με τους δεκάδες νεκρούς από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

propoli

Ο προεδρεύων του Σώματος Σπύρος Λυκούδης, εξέφρασε εκ μέρους όλων των πτερύγων της Βουλής την οδύνη και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Το ίδιο έκανε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι η σημερινή μέρα είναι «εξαιρετικά δύσκολη» και τόνισε ότι «προέχει η ενότητα και η αλληλεγγύη του λαού μας και κυρίως η σιωπή και ο σεβασμός σε αυτούς που χάθηκαν».

Παράλληλα ο κ. Γαβρόγλου διαβεβαίωσε ότι, όλα τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές είναι σε καλή κατάσταση εκτός από το ΕΠΑΛ της Ραφήνας, το οποίο έχει καεί η στέγη του, αλλά όπως είπε, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και θα αποκατασταθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο για να λειτουργήσει κανονικά.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Νάσος Ηλιόπουλος, γνωστοποίησε ότι ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για τη στήριξη των ανέργων στις πληγείσες περιοχές.

Ακόμα, ο κ. Ηλιόπουλος εξήρε την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε το λιμενικό σώμα και ο στρατός στις κρίσιμες εκείνες ώρες των πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι μόνο το προσωπικό του λιμενικού σώματος, κατάφερε να απεγκλωβίσει περισσότερους από 680 ανθρώπους που κινδύνευσαν.

«Το κράτος κάηκε μέσα από την ανυπαρξία του», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος, αναφερόμενος στους δεκάδες νεκρούς από τις χθεσινές πυρκαγιές, ενώ πρόσθεσε ότι περιμένει να δει, αν υπάρχει το ηθικό ανάστημα ώστε κάποιοι να αναλάβουν το κόστος αυτής της ανυπαρξίας.

«Είναι ώρα μόνο για ενότητα και αλληλεγγύη και όχι για αντιπαράθεση» επεσήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας, εκφράζοντας παράλληλα τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων για την χθεσινή συνεισφορά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading