INTIME

«Η Φώφη θέλει στρατηγική νίκη της ΝΔ»

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Τα μαχαίρια στην Κεντροαριστερά έχουν βγει για τα καλά μετά κι από την επίθεση που εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα κατά την κοινή τους παρουσία στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για λύκους που δεν μπορούν να γίνουν σκύλοι συντροφιάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι χαρακτηρίζουν πολιτικώς τραγικό η Χαριλάου Τρικούπη να επιθυμεί τη στρατηγική ήττα της Αριστεράς, η οποία σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ.

Όχι απλώς κλείνει το μάτι, αλλά ουσιαστικώς έχει στρέψει το πρόσωπό της προς τη ΝΔ”, σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές, οι οποίες κάνουν λόγο παραλλήλως για αμφίπλευρη προσπάθεια διεύρυνσης για την αριστερή- προοδευτική συμμαχία.

Αυτό σημαίνει ότι στο κυβερνών κόμμα φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια ευρύτατη προοδευτική, αριστερή συμμαχία, έναν αριστερό- προοδευτικό πόλο, ο οποίος μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις από το χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας και της Κεντροαριστεράς προκειμένου να διαμορφωθεί μια εναλλακτική πρόταση, ένα διαφορετικό σχέδιο για την εποχή μετά από τα μνημόνια, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Γι’ αυτό κι επισημαίνουν οι ίδιες κομματικές πηγές πως δεν επιθυμούν να υποκαταστήσουν κάποια από τα παλιά κόμματα του κεντροαριστερού χώρου, αφού οι ίδιοι είναι μία διακριτή δύναμη, η μεγαλύτερη στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο της Αριστεράς.

Αναφέρουν, μάλιστα, πως συνομιλούν με όρους ισοτιμίας με άλλες κινήσεις και προσωπικότητες για να δημιουργήσουν κι ένα ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά.

“Δεν έχει ανοίξει ρουθούνι”

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην πρόσφατη εξόρμηση του Νίκου Παππά στη Βόρειο Ελλάδα, από το περιβάλλον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής μας λένε πως επρόκειτο για δέκα άτομα, οργανωμένα και καθοδηγούμενα.

Προσθέτουν, εξάλλου, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διοργανώσει περισσότερες από 50 εκδηλώσεις στη Μακεδονία για τη Συμφωνία των Πρεσπών με την παρουσία κυβερνητικών και κομματικών στελεχών από την Αθήνα και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.

Πολύ σύντομα, άλλωστε, θα ανεβεί κι ο Αλέξης Τσίπρας στη Βόρειο Ελλάδα για να προπαγανδίσει κι εκείνος με τη σειρά του τη Συμφωνία.

Loading