«Εμφύλιος η ζωή μας αν ενισχυθούν Τσίπρας, Μητσοτάκης»

«Αν Τσίπρας και Μητσοτάκης βγουν ενισχυμένοι, η ζωή μας θα είναι ένας συνεχής εμφύλιος», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (19/5) ενόψει των ευρωεκλογών της 26 Μαΐου.

propoli

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε πως το κόμμα του θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη των προσεχών εκλογών.

«Μέχρι τώρα μιλούσαν οι κομματικοί στρατοί, οι ενταγμένοι πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα μιλήσουν οι πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι σε κομματικά σχήματα. Το Ποτάμι δεν έχει κομματικό στρατό. Οι πολίτες συσπειρώνονται στο Ποτάμι τις τελευταίες ημέρες. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που μας δίνουν 2,5% με ανώτερη τιμή 3,9% είναι η αρχή της αντιστροφής. Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών», ανέφερε σχετικά.

«Σωστή η στάση στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως για το Ποτάμι «πρωτεύει το συμφέρον της πατρίδας, της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδος και μετά έρχεται το κομματικό συμφέρον» και πρόσθεσε:

«Όσα συμβαίνουν τώρα στο Αιγαίο και στην Κύπρο δείχνουν ότι η στάση του Ποταμιού απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η σωστή. Ενίσχυσε τους δεσμούς μας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αντίθετα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπέκυψαν υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους».

Παράλληλα, εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κανένας αρχηγός κόμματος δεν δέχτηκε τη διεξαγωγή debate, ενώ χαρακτήρισε «προσβολή για την ευρωπαϊκή ιδέα» το γεγονός ότι οι ευρωεκλογές έχουν μετατραπεί στο «πρώτο ημίχρονο μίας τελικής μάχης».

«Αποτυχημένη η Δούρου»

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι το Ποτάμι στηρίζει υποψηφίους ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, με κριτήριο το να «απαντούν στα προβλήματα της περιοχής», ενώ αντίστοιχη είναι και η στάση του κόμματός του στις περιφερειακές εκλογές.

Ο ίδιος, πάντως, δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στην απερχόμενη –και εκ νέου υποψήφια- περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, για την οποία ανέφερε:

«Θεωρώ ότι ήταν αποτυχημένη η θητεία της κ. Δούρου, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε δύο μεγάλες στιγμές για την περιφέρεια. Οι περιφέρειες δεν είναι μόνο τροχονόμοι χρημάτων. Η κ. Δούρου δεν μπόρεσε ούτε στο Μάτι ούτε στην Μάνδρα να ηγηθεί ενός αποφασισμένου και αποτελεσματικού μηχανισμού. Ο κόσμος με την ψήφο του θα απαντήσει σε αυτή την ανικανότητα».

«Πυρά» στον Αλέξη Τσίπρα

Από τα «βέλη» του επικεφαλής του Ποταμιού δεν γλίτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας. Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός του έκανε πρόταση να συμμετάσχει στην Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει την ευφυΐα να μην κάνει προτάσεις όταν ξέρει ότι θα του επιστραφούν. Δεν μετέχουμε στην τελευταία προσπάθεια του κ. Τσίπρα να φανεί προοδευτικός και ενωτικός. Μέχρι χθες κοιμόταν και ξυπνούσε ανταλλάσσοντας τηλεφωνήματα με τον κ. Καμμένο. Η ακροδεξιά είχε βρει έκφραση μέσα στην κυβέρνησή του. Ο κ. Τσίπρας όταν τελείωσε η ιστορία με τους Καμμένους βρήκε ένα νέο παιχνίδι, την ενότητα της κεντροαριστεράς, και πήρε από άλλα κόμματα, δίνοντας θέσεις και υποσχέσεις, τους απαραίτητους βουλευτές για να συνεχίσει να κυβερνάει. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό το μοντέλο, θέλουμε καθαρά μοντέλα στην πολιτική. Το ότι κάποια στιγμή ήμασταν σύμμαχοι για να λύσουμε ένα πρόβλημα δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκές επιταγές για να επανέλθουν οι κακές επιλογές τους. Το Ποτάμι είναι απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

«Πυρά» εξαπέλυσε και κατά του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέντερ, για τον οποίο τόνισε ότι «είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενάντια στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας», ενώ συμπλήρωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δικαιολογήσει αυτή του την επιλογή».

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι δεν το θεωρεί πιθανό, καθώς δεν πιστεύει πως «ο κ. Τσίπρας θα αφήσει τους τρεις τελευταίους μήνες της δικής του εξουσίας. Νομίζω θα φτάσει μέχρι τέλους».

Loading